2 min. čitanja

Predstavljanjem partnera najavljena 21. Fiumanka

Predstavljanjem partnera najavljena 21. Fiumanka
Foto: Fiumanka PR

RIJEKA – Uoči početka po mnogočemu posebnog dvadeset prvog rujanskog izdanja Fiumanke, predstavljen je program i sve ono što Riječane i njihove goste očekuje u danima jedrenja i zabave. Svojim jedrima, Fiumanka je i u novom terminu uspješno okupila i povezala različite organizatore i programe koji će zasigurno privući u naš grad posjetitelje, sportaše, nautičare, gospodarstvenike i medije.

Sponzori i pokrovitelji Fiumanke ostali su uz riječku regatu i u ovim izazovnim vremenima, odlučni u namjeri da pošalju zajedničku poruku o važnosti suradnje, potpore i očuvanja kontinuiteta tradicionalnih manifestacija poput Fiumanke, mjerljive vrijednosti i značaja za lokalnu zajednicu.

Grad Rijeka, Primorsko-goranska županija, Lučka uprava Rijeka, Turistička zajednica grada Rijeke uz Fiumanku su od samih početaka i pomažu ispričati ovu lijepu riječku priču pod jedrima. Svi oni istaknuli su značaj Fiumanke u promociji Rijeke i Kvarnera kao turističke i nautičke destinacije.

Zahvaljujući medijskoj regati Fiumanka je napravila velik iskorak u međunarodnoj prepoznatljivosti. Tradicija jedrenja medijskih kuća u sklopu Fiumanke traje već punih četrnaest godina.

Aktivnosti Fiumanke počinju na Platku, gdje će se u sklopu finalnog dana Festivala sporta i rekreacije održati regata modela „Jako mala Fiumanka“. Podsjetit ćemo da je čak i ova regata imala svoju još manju inačicu, koja je zahvaljujući galeriji Poneštrica i učenicama i učenicima riječkih i bakarskih osnovnih škola, zaplovila središtem grada u redovnom terminu Fiumanke.  Brodovima od papira željeli su obilježili neodržavanje najveće riječke regate, a sada će Poneštrica zajedno s brojnim riječkim kreativcima obilježiti održavanje Fiumanke zanimljivim programom „Placa pod zvjezdanim riječkim nebom“.

Nakon Platka, u nedjelju 20. rujna u 16:30 sati u luci starta Torpedo kup, gradska regata, kao uvod u vikend jedrenja i dobre zabave.

U subotu 26. rujna u 12 sati, ispred riječkog lukobrana startat će 21. Fiumanka, a dan kasnije 11. Rotary regata. Prijave za regatu dostupne su online, a sredinom slijedećeg tjedna otvorit će se i regatni ured u prizemlju zgrade Terminala. Ovogodišnja je Fiumanka pod svoja jedra primila i Europski tjedan sporta pa će se u luci tih dana jedriti, veslati, supati, surfati, a na kopnu hodati i vježbati.

Ceremonija proglašenja pobjednika Fiumanke bit će održana istog dana u večernjim satima na prostoru ispred Terminala.

Posljednji rujanski vikend u Rijeci bit će ispunjen brojnim događanjima. U Rijeci će se od 25. do 27. rujna na Gatu Karoline Riječke održavati Rijeka Boat Show s ponudom plovila, nautičke opreme te opreme za podvodni ribolov čiji će organizatori svim sudionicima Fiumanke omogućiti besplatan ulaz. Na Adamićevom gatu u petak i subotu na rasporedu su večernji besplatni koncerti, a na Terminalu glazbeni program caffe bara Corto Maltese. Glazbenom programu treba nadodati i neočekivano lijepu gestu članova „Mandolinskog orkestra Okruk“, iz Okruga Donjeg koji će bez naknade doći na Fiumanku kako bi svojom glazbom dali podršku regati i  prijateljima jedriličarima.

Sve informacije o Fiumanki mogu se pronaći na mrežnim stranicama.

I.B.

PROČITAJTE JOŠ:

NAJAVLJENA 21. FIUMANKA “S koronom moramo naučiti jedriti i živjeti”
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.