1 min. čitanja

IZBIO POŽAR NA TRAJEKTU Brod već duže vrijeme stoji na privezištu u Šibeniku

IZBIO POŽAR NA TRAJEKTU Brod već duže vrijeme stoji na privezištu u Šibeniku
Foto: MPPI

ŠIBENIK – Požar broda ‘Moli’ privezanog za staru rivu u TEF-u, koji je planuo rano jutros, još uvijek je aktivan, doznaje Šibenik IN od zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Šibenik Volimira Miloševića.

-Trenutno gori u utrobi broda, u salonu, zbog čega vatrogasci ne mogu dugo boraviti unutra. Oni pokušavaju spriječiti da se vatra proširi na ostale dijelove broda – kazao je Milošević.

Nije poznato ima li i koliko na brodu goriva, ali kako kaže zapovjednik šibenskih profesionalaca, požar nije u kontaktu s rezervoarima.

– Hladimo brod pa ne bi trebalo biti problema – dodao je.

Dojavu o požaru broda su šibenske hitne službe zaprimile rano jutros, oko 5,30 sati, a na intervenciji je trenutno nalazi 15 vatrogasaca iz JVP Šibenik s tri vozila i jednim brodom.

Nakon što ugase požar i provjetre brod, bit će izvršeno pretraživanje unutrašnjosti kako bi se utvrdilo je li tko boravio na brodu u trenutku izbivanja vatre.

Točni uzroci požara bit će utvrđeni naknadno nakon gašenja.

Trajekt je 2014. imao havariju s ozlijeđenom putnicom

Inače, riječ je o trajektu ‘Moli’ Split,  koji je već neko vrijeme na starom privezištu na prostoru TEF-a, jedno vrijeme je vozio na liniji Korčula-Drvenik, 2014. godine je prilikom pristajanja u luku Valbiska udario pramčanim dijelom u pristanište, pri čemu je jedna putnica u trajektu ozlijeđena, a udar trajekta u obalu bio je uzrokovan manjim tehničkim kvarom na brodskome stroju. Trajekt Moli izgrađen je 1965. godinem, dužine 49 m, služio je i za prijevoz autocisterni s gorivom po obližnjim otocima.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.