1 min. čitanja

PULA MARATHON Stotine trkača u noćnoj utrci kroz antičku Pulu

PULA MARATHON Stotine trkača u noćnoj utrci kroz antičku Pulu
Foto: Pula Marathon / Facebook

PULA – Šestotinjak rekreativaca i zaljubljenika u trčanje, sudjelovalo je u subotu navečer u drugom izdanju atraktivne manifestacije Pula Marathon. Start je, kao i lani bio ispred Arene, a trčalo će se pet, deset i 21 kilometar. Sudionici najduže utrke trčali su dva kruga na potezu Arena-Punta-veliki kružni tok u Šijani-Riva-Forum-INK-Giardini-Arena. Jedan krug otrčali su sudionici X-ice ili utrke od deset kilometara, a prije njih, startali su trkači na pet kilometara, koji su krenuli od Arene, preko Punte, duž Rive, pored Doma hrvatskih branitelja, kazališta, Giardina natrag prema Areni, javlja Glas Istre.

Utrkom se i ove godine simbolično obilježava kraj ljeta, no zbog korone, nije bilo već poznatog festivala Visualija koja je trci zbog atraktivnih vizualnih efekta, davao poseban čar. No, nije sve proteklo bez svjetla. Udruga Sonitus postavila je razne svjetlosne instalacije. Tako su trkači prolazili pored svjetlećeg tunela na Forumu, dok je na Zlatnim vratima bio prikazan 3D mapping. Također, u ulici 43. Istarske divizije i na trkačkim okretištima bili su postavljeni hologrami.

Ova se utrka ranijih godina uspjela nametnuti kao jedna od najatraktivnijih u Hrvatskoj, upravo zbog festivala Visualia što je dodatno privlačilo pažnju Puljana i njihovih gostiju. Zbog korone, sve je bilo skromnije, ali najvažnije je da se nije odustalo i da se trčalo.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.