2 min. čitanja

Hollywood se vratio u Dubrovnik – Snima se film The Islander 2

Hollywood se vratio u Dubrovnik – Snima se film The Islander 2
Foto: Grad DUbrovnik

DUBROVNIK – Turističku posezonu umnogome nam je pokvarila loša epidemiološka slika. Dubrovnik bi u ovo bablje ljeto, osobito ako bi se “pogodilo” i lijepo vrijeme kao ovoga rujna, bio pun turista. Nažalost, grad je gotovo prazan. No dobra je vijest da je Dubrovnik i dalje veliki mamac za “filmaše”.

– U Dubrovniku se ponovno snima, a grad je zahvaljujući filmašima živnuo. Film “The Islander” ili “Otočanin 2” spaja znanstvenu fantastiku i avanturu, a riječ je o američko-hrvatskoj produkciji – izvijestila je za HTV reporterka Sandra Lacković.

Dodala je kako Amerikanci ne kriju zadovoljstvo time što u doba pandemije mogu bez problema i uobičajenih gužvi snimati u gradu, uz poštovanje epidemioloških mjera.

– Iako su Dubrovnik brojne europske zemlje stavile na crvenu listu, pa je turista sve manje, filmaši su napunili hotele i ostvarili oko 1000 noćenja. Za dvadesetak dana očekuje se dolazak još dviju filmskih produkcija. U gradu su usmjereni na pripremu sezone 2021, pa se nadaju da je ova, kao i prethodne filmske produkcije snimane u Dubrovniku, dobar marketing i promocija grada u svijetu. A sudeći prema reakcijama filmaša, oni bi se rado vratili kao turisti.

“Otočanin 2” znanstvenofantastična je obiteljska priča smještena u apokaliptično doba. Američko-hrvatska produkcija okuplja 80 članova filmske ekipe i stotinjak statista.

– Snimamo scene zajedno s Otočaninom 1, koji smo snimali prije 2 godine, snimali smo na Hvaru i Braču, sad završavamo oba filma, rekao je Neb Chupin, glavni producent filma.

– Zadovoljni smo, crew je odličan u Dubrovniku svi su jako profesionalni, kazao je Domagoj Mažuran, redatelj.

– Sve super prolazi, imamo puno sreće s vremenom, ljudi su navikli na snimanja u Dubrovniku tako da sve ide jako dobro, kazao je Tomislav Tepšić, producent.

Foto: Grad DUbrovnik

Amerikanci su zahvalni što uz epidemiološke mjere, u doba pandemije mogu snimati u Dubrovniku.

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković i sam je svratio na filmski set i istaknuo da interes filmske industrije za Dubrovnik ne jenjava te je najavio dolazak nove produkcije ekipe.

– Sve će se to, uvjereni smo, odraziti povoljno na turističku sezonu 2021., a za koju smo već počeli pripreme, kao i na lokalno gospodarstvo za vrijeme trajanja snimanja.

Snimanje SF filma „The Islander“ odvijalo se u Hrvatskoj, između ostalih lokacija na otocima Hvaru, Braču Pagu i Kornatima, tijekom svibnja i lipnja 2018. i nalazi se u post produkciji, a nakon završnih snimanja u Dubrovniku, očekuje se da bi uskoro mogao stići pred publiku u kino dvoranama.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.