2 min. čitanja

MEDITERANSKI DAN OBALE Ove godine u znaku periske

MEDITERANSKI DAN OBALE Ove godine u znaku periske
Foto: Wikiwand / DNŽ

SPLIT – Splitsko-dalmatinska županija, u suradnji s udrugom Mala filozofija i Priority Actions Programme/Regional Activity Centre (PAP/RAC), obilježava 25. rujna 2020. godine Mediteranski dan obale. Tom prigodom poziva sve osnovnoškolce da napišu priču ili pjesmu, da nacrtaju, naslikaju ili izrade svoj projekt od kojih će najbolji biti objavljeni u knjizi koju će pobjednici dobiti na dar. Uz to, organizira se i online radionica na kojoj će mali sudionici zajednički napisati priču o periski.

– Mediteranski dan obale dan je dan kad slavimo ljepotu mediteranskih obala i života na njima, no to je i dan kad razmišljamo koliko su naše obale krhke i kakve im sve ugroze prijete. Kako bismo sačuvali naše obale trebamo sačuvati i sve njihove stanovnike. Ovom prilikom podsjećamo na one ugrožene, poput periski; rijetke poput glavate želve; te i na one često nepravedno nevoljene, poput morskih pasa – poručuju organizatori.

Za sudjelovanje na radionici prijaviti se treba na e-mail adresu danobale@paprac.org kako bi se dobila pozivnica s web adresom na koju se treba priključiti 25. rujna 2020. u 18:45 sati.

Osim zajedničke priče, osnovnoškolci se pozivaju da šalju svoje priče, slike ili fotografije s ovogodišnjim glavnim likovima: periskom, glavatom želvom i morskim psom.

– Vaše radove šaljite na adresu danobale@paprac.org do 25.10.2020. U prijavi trebate napisati svoje ime i prezime, uzrast i školu. Savjetujemo da prije nego krenete s pisanjem proučite ova bića. Sigurno ste sada već i vješti u pretraživanju interneta. Pazite samo da koristite dobre izvore informacija. Ipak, za dobru priču najvažnija je vaša mašta – ističu organizatori.

Žiri sačinjen od umjetnika, znanstvenika i ekologa odabrat će šest najboljih priča, po jednu za svaki lik u dvije dobne grupe: od 1.-4. te od 5.-8. razreda. Autori sedme zajedničke priče, koju će napraviti na on-line radionici bit će svi sudionici radionice. Odabrat će se i najbolje likovni radovi te najbolje fotografije kojima će ukrasiti stranice zajedničke knjige “Obala kakvu želim”. Odabrani autori, uz primjerak knjige, osvojit će i posebna iznenađenja s kojima će moći počastiti i svoje prijatelje.

Nagrade će dodijeliti Splitsko-dalmatinski župan, ravnateljica PAP/RAC-a te voditelji natječaja, na posebnoj svečanosti povodom UN-ovog Svjetskog dana djeteta, 20. studenog 2020. u prostorima Županije, Domovinskog rata 2, 21000 Split.

Poziv osnovnoškolcima možete pronaći OVDJE.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.