2 min. čitanja

OSTVARILA NEMOGUĆE Odrastala je ostavljena od roditelja, nije se predala i sad je pokorila svijet

OSTVARILA NEMOGUĆE Odrastala je ostavljena od roditelja, nije se predala i sad je pokorila svijet
Foto: Damir Zurub / Osobni album

Kada je imala četiri godine, Kristina Ivanuš, je ostala bez obiteljske skrbi. Sa starijom sestrom završila je u SOS Dječjem selu, nekoliko godina kasnije oboljela je od neurološke bolesti zbog koje nije mogla hodati. A danas je ona ponosna vlasnica prestižne titule najuspješnijeg djeteta SOS sela na svijetu.

– Trenutno se diljem svijeta nalazi 571 SOS dječje selo u 139 zemalja. U Hrvatskoj imamo dva SOS dječja sela. Jedno je u Lekeniku, a drugo u Vladimirovcima. A ta nagrada koju sam dobila je za uspješnu djecu iz SOS dječjeg sela. Nedavno sam razgovarala s predsjednikom SOS dječjeg sela koji je iz Indije i rekao mi je razlog zašto sam dobila tu nagradu. Jer sam imala teško djetinjstvo, prevladala sam svoju bolest i pomažem prirodi sa svojim ekološkim akcijama, rekla je Kristina Ivanuš gostujući u emisiji HRT-a “U svom filmu”, urednice i voditeljice Tončice Čeljuske.

Kristina je prepričala kako je reagirala kada je saznala da je upravo ona dobitnica te prestižne titule, koja uz to, donosi i financijski dobitak.

– Sjećam se da sam bila doma, taman sam nešto kuhala ručak i samo na jednom mi je stigao mail ‘You are the winner’. Osam dana sam čekala da bude službeno proglašenje, tako da – doslovno sam vrištala od sreće zato što napokon je gotovo, napokon znam da sam ja pobjednica, kazala je Kristina.

Glasovanje je međunarodno, a za tu prestižnu nagradu natjecalo se 200 mladih među kojima je 21-godišnja Kristina bila najmlađa. Prema ljestvici imala je 20.000 glasova više od drugoplasirane djevojke iz Kazahstana.

– Doslovno sam vrištala od sreće, jer mi ta nagrada stvarno puno znači, još kada znam da je na svjetskoj razini. Ta nagrada je svake dvije godine, znači o mojem imenu će se govoriti sljedeće dvije godine. Baš sam ponosna na sebe, kazala je Kristina.

Na nagradi joj je prvo čestitala kuma koja je, kako je rekla, u trenutku kada je dobila mail, baš bila pored nje. Iako je s razlogom ponosna pobjednica, Kristina nagradu još uvijek nije i službeno preuzela.

– Dodjela nagrade je u šestom mjesecu sljedeće godine u Innscbruku u Austriji zbog cijele ove situacije s koronavirusom. A ako bude ranije, rekli su da će javiti, kazala je Kristina za HRT.

D.G.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

SUPER-ŽENA Odrasla u SOS Dječjem selu, preboljela tešku bolest, a sad je kandidatkinja za svjetsku nagradu
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.