1 min. čitanja

Amerikanci spremni na međunarodna putovanja u idućoj godini, Hrvatska među najtraženijim odredištima

Amerikanci spremni na međunarodna putovanja u idućoj godini, Hrvatska među najtraženijim odredištima
Foto: Pixabay / Morski HR

Dobre trendove i najave s američkog tržišta za Hrvatsku potvrđuju podaci Elektroničkog sustava za autorizaciju putovanja (Electronic System for travel Authorization – ESTA) koji je objavio pregled destinacija koje su korisnici najviše pretraživali u razdoblju nakon lockdowna. Naime, prema objavljenim podacima Hrvatska je s preko 810 tisuća pretraga na Google tražilici zauzela visoko 14. mjesto najtraženijih destinacija. Vodeća je Italija, a među najtraženijim svjetskim destinacijama našli su se i Maldivi, Meksiko, Tajland, Španjolska, Kanada, Grčka i dr.

– Dobre najave s američkog tržišta ulijevaju nadu i optimizam da, stabilizacijom situacije s pandemijom korona virusa, u idućoj godini možemo očekivati veći broj američkih gostiju u našoj zemlji. U ovom trenutku najbitnije je zadržati vidljivost naše zemlje, a kad se za to steknu uvjeti, krenut ćemo i s pojačanim promotivnim aktivnostima na tržištu SAD-a – izjavio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić.

Da su Amerikanci spremni putovati u inozemstvo početkom 2021. godine pokazuju i podaci američkog društva za putnička osiguranja Squaremouth, izvijestila je voditeljica ispostave Hrvatske turističke zajednice u Los Angelesu Iva Bahunek.

Naime, podaci ovog američkog društva za putnička osiguranja pokazuju kako se 65 posto svih rezervacija za sljedeću godinu odnosi na međunarodne destinacije i odredišta koja ujedno čine 86 posto svih planiranih putovanja u siječnju i veljači 2021. godine. Navedeni su podaci dobiveni na temelju polica putničkog osiguranja koje su kupljene putem stranice Squaremouth.com u razdoblju od ožujka do kolovoza ove godine, a odnose se na putovanja u 2021. godini i to većinom prema destinacijama koje su već sada dostupne američkim ljubiteljima putovanja.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.