2 min. čitanja

FIUMANKA 2020. Subota u znaku jedrenja, nautike i kreativnih programa

RIJEKA – Ono što nije odgodila korona, uspjelo je kiši pa su tako otkazani koncerti koji su se trebali održati na Adamićevom gatu. Otkazan je i dio sportskih programa Europskog tjedna sporta poput veslačke regate, a prezentacija Windsurfa i Stand Up Paddlinga prebačena je s petka na subotu.

Otvorenje sajma Rijeka Boat Show predviđeno za petak u 11 sati i neće se mijenjati kao u ovom času ni start regate 21. Fiumanka zakazan za subotu u 12 sati.

Bude li u subotu optimalan vjetar, prije nego startaju jedrilice, u 11:50 sati na regatnom polju startat će Windsurf  Foilovi kako bi se pridružili jedrenju i prezentirali jedan od najatraktivnijih oblika ovog sporta. Startna linija Fiumanke nalazi se na samom kraju lukobrana pa je zanimljiva i dostupna za gledanje s različitih pozicija. Regata se održava na dvije rute, obiteljskoj i regatnoj, a cilj je u riječkoj luci. Kako je u najavi da će biti vjetra, svi koji se odluče dočekati jedrilice na povratku u cilj, svjedočit će spektakularnim prizorima u samom središtu grada.

U prijepodnevnim satima subote, na Molo longu će se održati programi nordijskog hodanja i prezentacija škole planinarenja, a nakon starta Fiumanke od 12 do 13 sati, u luci će biti prezentacija Windsurfa i Stand Up Paddlinga. U 17 sati na trgu ispred Terminala održat će se prezentacija Tai Chia, a nakon toga slijedi zabavni program u organizaciji Caffe bara Corto Maltese i proglašenje pobjednika 21. Fiumanke.

I „Placa pod vedrim riječkim nebom“, na Trgu 128. brigade održat će se samo u subotu, od 14 do 23 sata. Unatoč skraćenju, pripremili su bogat i raznovrstan program. Od 14 do 15 sati u perivoju Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka održat će se radionica za djecu (od 6 do 12 godina) „Preko mora i oceana“. U 18 sati na trgu će se održati otvorenje događanja i proglašenje pobjednika FB nagradne igre. Slijedi glazbeni program, humanitarno fotografiranje i aukcija čiji prihod ide za kupnju kombija Veslačkom klubu Jadran, čitanje u Knjižari Val, modna revija, cooking show i još puno toga, a sve će zaključiti izvlačenje dobitnika nagradne igre namijenjen kupcima. Detaljan program objavljen je na društvenim mrežama organizatora.

Nadamo se danu bez kiše, no bude li potrebno, isplati se uzeti kišobrane u ruke i doći u grad i u luku!

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.