1 min. čitanja

PROSVJEDNA AKCIJA “4 DO 12” Ugostitelji Dalmacije gase objekte na sat vremena

PROSVJEDNA AKCIJA “4 DO 12” Ugostitelji Dalmacije gase objekte na sat vremena
Foto: Google Street View / Screenshot

U sklopu akcije “4 do 12” ugostitelji Dalmacije će danas od 11.56 sati, na jedan sat prestati posluživati goste. Mjerodavne tako žele upozoriti na teško stanje u kojemu su se našli zbog epidemije koronavirusne bolesti. No u problemima su i druge djelatnosti.

Ugostitelji traže porezno rasterećenje s razinom oporezivanja koja je realna i otvara put oporavku. Od odgovornih institucija traže obustavu naplate PDV-a do 1. ožujka 2021. godine, trajnu preferencijalnu stopu na hranu – što po Zakonu o hrani uključuje jelo, kavu, pivo, sokove, vodu i vino – od 13% ili 10%, pristup kreditnim linijama HAMAG BICRO-a za likvidnost te HBOR-a za investicije.

U pozivu na akciju stoji da zatvaraju danas kako bi ostali otvoreni sutra. Akcija za cilj ima potaknuti djelovanje odgovornih institucija kako bi se očuvala radna mjesta u toj industriji važnoj za turistički sektor i spriječio kolaps gospodarstva, samo što se ovaj put sat pomiče za jednu minutu jer je za ugostitelje 5 do 12 već prošlo, stoji u priopćenju ogranizatora. Akciji će se pridružiti i ugostitelji iz Zadra, Šibenika, Dubrovnika i drugih gradova.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.