Kriminalisti iz Zagreba dolaze u Šibenik istražiti uzrok trodnevnog požara na trajektu

Foto: DVD Šibenik

ŠIBENIK – Očevid na starom trajektu ‘Moli’ u vlasništvu Linijske nacionalne plovidbe, koji je gorio na TEF-u od nedjelje rano ujutro do utorka, još uvijek nije završen, doznaje ŠibenikIN od glasnogovornice Policijske uprave šibensko-kninske Marice Kosor.

Prvi dio očevida na vanjskom dijelu tog starog trajekta obavili su djelatnici šibenske policije, a danas se očekuje dolazak predstavnika Centra za kriminalističko vještačenje Ivan Vučetić iz Zagreba. Oni će, pojasnila je Kosor, obaviti očevid u unutarnjim prostorijama broda kako bi se sa sigurnošću mogao doznati točan uzrok požara.

– Čim to bude gotovo, policija će o svemu izvijestiti priopćenjem – dodala je policijska glasnogovornica Marica Kosor.

Foto: DVD Šibenik

Dojava o požaru broda, spomenimo, zaprimljena je u nedjelju 20. rujna oko 5:30 sati ujutro, a požar je proglašen ugašenim u utorak 22. rujna nakon vrlo teške i zahtjevne intervencije duže od 48 sati.  U žarište požara u unutrašnjosti broda vatrogasci većinu vremena nisu mogli pristupiti zbog izrazito visoke temperature i gustog dima.

O svemu je ranije za ŠibenikIN ispričao Volimir Milošević, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Šibenik čiji su pripadnici više od dva dana bili na intervenciji.

 

 

Što će dalje biti sa starim trajektom ‘Moli’ još uvijek nije poznato. Taj brod već godinama stoji privezen na pristaništu na TEF-u iako vlasnik, Linijska nacionalna plovidba duguje oko 200 tisuća kuna Županijskoj lučkoj upravi. U ŽLU su snizili potraživanja, ali ni znatno niži iznos nisu dobili.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Trajekt na vezu u Šibeniku gori od nedjelje ujutro: Vatrogasci dežurali cijelu noć, u brod ne mogu ući

Vaš komentar