3 min. čitanja

Uz buru i bonacu odjedrena 21. Fiumanka

Uz buru i bonacu odjedrena 21. Fiumanka
Foto: Fiumanka

RIJEKA – Uz dramatičnu najavu koju je priredilo vrijeme i u petak i subotu do samog starta, 21. Fiumanka jedrila se u potpuno drukčijim uvjetima. Kiša je prestala, ali je pao i vjetar pa je odlukom regatnog odbora regatna ruta skraćena i svi su vozili obiteljsku rutu do oznake u Kostreni i natrag u cilj u riječkoj luci. Od pristiglih 130 online prijava, njih 111 je preuzelo startne brojeve, no nisu se svi uspjeli probiti do starta.

Očekivano je prva u cilj ušla slovenska posada EWOL-a, na čelu sa skiperom Gašperom Vinčecom, nakon sat vremena, 14 minuta i 17 sekundi. Obranili su tako naslov prošlogodišnjeg pobjednika, a poručili da je Fiumanka jedna od regata na kojoj svake godine sa zadovoljstvom sudjeluju.

Pobjednik Ewol – Foto: Fiumanka PR

Nakon njih, u cilj je drugi ušao Molo longo sa skiperom Riječaninom Rajkom Kujundžićem. Treće mjesto pripalo je brodu Damaco, a četvrto mjesto osvojio je ACI-ev ClubSwan36 za čijim je kormilom bio proslavljeni hrvatski jedriličar Ivan Kljaković-Gašpić.

Foto: Fiumanka PR

Nakon njih u cilj su počeli stizati i medijske posade – prvo mjesto osvojio je Novinet.hr, mreža koja okuplja portale poduckun.net, torpedo.media, tunera.info, lanterna.news, bodulija.net i trend51.net. Drugi je u cilj ušao Novi list, a treće mjesto pripalo je HRT-u, koji je i ove godine suorganizator medijske regate. HR-Radio Rijeka u cilj je ušla četvrta, a na petom mjestu bio je Kanal Ri.

Foto: Fiumanka PR

I ove godine u obiteljskoj grupi sudjelovalo je najviše jedriličara, a najbrži brod iz obiteljske skupine je brod DJ s kormilarom Matijom Reljanovićem i šest članova posade iz opatijskog Jacht Cluba Croatia.

Foto: Fiumanka PR

Jedriličari obiteljske grupe su srce i duša riječke regate i uz Fiumanku su od samih početaka – više od dva desetljeća. Posade su to na kojima su doslovno sve generacije. Jedan od najmlađih sudionika, ujedno je kormilar ekipe iz Jedriličarskog kluba Galeb iz Kostrene i ima samo 12 godina. Dokaz je to da riječka regata Fiumanka ima svoju budućnost, stoga možemo sa sigurnošću najaviti i pozvati i vas i dogodine na sljedeću – 22. Fiumanku!

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.