2 min. čitanja

Brodosplit isporučio novu mega sekciju za putnički brod u talijanskom brodogradilištu

Brodosplit isporučio novu mega sekciju za putnički brod u talijanskom brodogradilištu
Foto: Brodosplit

SPLIT – U Brodosplitu je danas obavljen ukrcaj i nova isporuka mega sekcija za putnički brod koji se gradi u talijanskom brodogradilištu Monfalcone kod Trsta.

Riječ je o sekciji središnjeg dijela brodskog trupa duljine 40 m, širine 30 m, visine 10 m i težine 560 tona spremne za montažu na brod u doku.

Foto: Brodosplit

Ukrcaj je obavljen horizontalnim transportom na baržu s 2 linije samohodnih modularnih transportera velike nosivosti (SPMT), ukupno 44 osovine, koji koristi hidraulični ili električni pogon i može biti kombinacija nekoliko osovina-prikolica za nošenje teških tereta. Ukrcaj su obavile ‘Brodosplitove’ tvrtke Transportna sredstva i Plovne dizalice koji su se specijalizirali za ovakvu vrstu transporta i manipulacija s ekstremno teškim teretima na kopnu i na moru.

Nova isporuka nastavak je uspješne suradnje započete 2014. godine kada je Brodosplit po prvi puta u svojoj povijesti postao poslovni partner jedne od najvećih brodograđevnih grupacija u svijetu, grupacije Fincantieri. Tijekom te suradnje isporučeno je više od 13.500 tona opremljenih sekcija (mega blokova) za deset mega kruzera koji su se gradili u njihovim brodogradilištima, a riječ je o značajnom i profitabilnom izvoznom poslu.

Foto: Brodosplit

Izgradnja, transport i isporuka mega sekcija, jedinstveni su projekti za splitsko brodogradilište, koje neprestano ulaže u opremu i strojeve kako bi zadovoljilo zahtjeve naručitelja u pogledu kvalitete, mogućnosti, konkurentnih ponuda i rokova isporuke. Njima Brodosplit dokazuje svoje znanje, kvalitetu i umijeće u zajedničkoj izgradnji luksuznih putničkih brodova.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Danas prva isporuka broda u 3. Maju nakon 3 godine i 427 dana blokade računa
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.