1 min. čitanja

POSADA ZARAŽENA KORONAVIRUSOM Zapovio prvi kruzer nakon krize u Grčkoj i sad 922 putnika ne smije napustiti brod

POSADA ZARAŽENA KORONAVIRUSOM Zapovio prvi kruzer nakon krize u Grčkoj i sad 922 putnika ne smije napustiti brod
Foto: Wikimedia

Ono što je trebalo biti prvo u novoj eri krstarenja oko grčkih otoka nakon lock downa, postalo je žrtvom stvarnosti putovanja u doba koronavirusa nakon što su članovi posade postali pozitivni na virus.

Nekoliko sati nakon što je kruzer Mein Schiff 6 isplovio iz luke Heraklion na Kreti u nedjelju navečer, opasnosti odmora na kruzeru tijekom pandemije, postale su itekako očite.

– Rano u ponedjeljak dobili smo pozitivne rezultate ispitivanja za 12 članova posade iz vanjskog laboratorija – izjavila je turistička kompanija Tui.

– Kao mjera predostrožnosti i u skladu sa strogim postupcima za nastavak krstarenja dogovorenim s vlastima u Grčkoj, dotične su osobe na brodu odmah izolirane.

Rezultati su se pojavili nakon što je provedeno 150 nasumičnih ispitivanja brodskog osoblja. Svo zaraženo osoblje opisano je kao asimptomatsko. Podvrgnuti daljnjim testovima Covid-19 na brodu kasnije tijekom dana, šest je dobilo potpuno jasne nalaze, piše The Guardian.

Brod pod malteškom zastavom bio je na putu za Krf preko Pireja. Čim su postavljene dijagnoze, kapetan je zaustavio plovidbu i privezao plovilo na egejski otok Miloš dok mu vlasti u Ateni nisu naložile da krene ravno prema glavnom lučkom gradu.

Grčki mediji prenose da će svih 922 putnika broda biti zatvoreno u svojim kabinama za vrijeme putovanja.

Međutim, kompanija Tui, koji luksuznim brodom upravlja zajedno s američkom tvrtkom Royal Caribbean, poriče da su putnici bili uskraćeni u kretanju.

– Oni mogu koristiti brod na uobičajen način. Krstarenje će se nastaviti kako je planirano – rekla je glasnogovornica Tui, Sabine Lueke.

Očekuje se kako će tim stručnjaka za javno zdravstvo posjetiti kruzer kada u utorak stigne u luku Pirej, ali dužnosnici su nagovijestili da se nitko neće smjeti iskrcati.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

PAD PUTOVANJA OD 95,6 POSTO U Hrvatsku ove godine uplovilo tek sedam stranih kruzera!
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.