1 min. čitanja

Pripadnici Flote HRM-a obilježili dan postrojbe

Pripadnici Flote HRM-a obilježili dan postrojbe
Foto: Flota HRM

SPLIT – Pripadnici Flote Hrvatske ratne mornarice obilježili su 29. obljetnicu svoje postrojbe u utorak i srijedu, 29. i 30. rujna 2020. godine, u vojarnama “Admiral flote Sveto Letica – Barba” u Splitu i “116. brigade HV” u Pločama.

U ime zapovjednika HRM-a kontraadmirala Ive Raffanellija postrojenim pripadnicima Flote prigodno se obratio načelnik Stožera-zamjenik zapovjednika HRM-a komodor Damir Dojkić. Čestitajući im obljetnicu osnutka kmd Dojkić izrazio je zahvalnost svima na njihovom doprinosu u razvoju kako postrojbe, tako i cjelokupne Hrvatske ratne mornarice.

Uz podsjećanje na povijesne trenutke osnutka postrojbe, zapovjednik Flote HRM kapetan bojnog broda Darko Malečić u svom obraćanju osvrnuo se i na proteklo razdoblje. Izdvojio je angažman broda RTOP-42 “Dubrovnik” u NATO-ovoj operaciji „Sea Guardian“, obuku pripadnika Satnije MDP-a, sudjelovanje u akciji traganja u nesreći pada helikoptera te aktivnosti pri pružanju pomoći lokalnim i civilnim zajednicama. Također, zapovjednik Flote posebno se zahvalio svima na uvijek velikom odazivu humanitarnim akcijama i apelima za pomoć najpotrebitijima.

Foto: Flota HRM

Počast poginulim i umrlim pripadnicima postrojbe pripadnici Flote odana je u spomen sobi Zapovjedništva HRM-a te uz posljednja počivališta nekadašnjih zapovjednika komodora Franka Perkovića i komodora Ivice Tolića. U Zapovjedništvu Flote HRM-a održana je sveta misa.

U sklopu svečanog postrojavanja pripadnika uručene su Odluke o promaknućima te nagrade i pohvale, a pripadnicima Satnije mornaričko-desantnog pješaštva uručene su beretke, simbol pripadnosti postrojbi.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.