1 min. čitanja

IZRAVNO OD PROIZVOĐAČA Ove godine mandarine će se prodavati u još više hrvatskih gradova

IZRAVNO OD PROIZVOĐAČA Ove godine mandarine će se prodavati u još više hrvatskih gradova
Foto: DNŽ

OPUZEN – Diljem gradova i općina u Hrvatskoj započela je prodaja mandarina na štandovima i to direktno od proizvođača iz doline Neretve.

Mandarine se već treću godinu nude žiteljima gradova Jastrebarsko, Zadar, Kaštela, Skradin, Ozalj, Duga Resa, Drniš, Novi Vindolski i općinama Otok, Velika Pisanica, Sveta Marija, Kotoriba, Žakanje, Kamanje, Donji Vidovec i Kostrena.

Od ove godine uspostavljena je i suradnja s velikim gradovima poput Splita, Rijeke i Zaprešića te drugih gradova i općina od kojih se izdvajaju Korčula, Solin, Slunj, Senj, Sisak, Zabok i Nova Gradiška. Posebno se ističe i suradnja s LAG-om Karašica iz Petrijevaca koji pod sloganom „Mandarina na kućnom pragu“ pokrivaj područje od Osijeka do Vukovara.

U suradnji s Gradom Zagrebom, Dubrovačko-neretvanska županija preko Povjerenstva za mandarine nastavlja s organizacijom treće manifestacije „Zagreb Neretvi, Neretva Zagrebu“, koja će se održati od 12. do 26. listopada.  Na deset atraktivnih lokacija u gradu Zagrebu, svoje proizvode nudit će dvadeset OPG-ova iz doline Neretve.

Inicijativu samostalnog plasmana mandarina na javnim površinama jedinica lokalne samouprave diljem Hrvatske pokrenulo je prije tri godine Povjerenstvo za mandarine Dubrovačko-neretvanske županije u suradnji s LEADER mrežom Hrvatske i Udrugom gradova RH putem prodaje s kombija ili kamiona. Do sad je na ovaj način povezano preko 25 gradova i općina u Hrvatskoj i preko 40 OPG-ova koji se spremaju da od 1. listopada do 15. prosinca plasiraju ovogodišnji urod.

S obzirom da je ova Inicijativa na samom početku i da nova Odobrenja pristižu svaki dan, Povjerenstvo za mandarine Dubrovačko-neretvanske županije i dalje poziva zainteresirane proizvođače da se prijave u Upravni odjelu za gospodarstvo i more u Opuzenu, savjetniku  Čedi Vučkoviću, koji će ih uputiti u detalje vezane za plasman mandarina i povezivanje s tržištem.

Kontakt podaci su sljedeći:

Čedo Vučković

tel: 020/351-482

mob: 098/344—998

mail: cedo.vuckovic@dnz.hr

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.