2 min. čitanja

Unatoč lošem vremenu, 89. Mrdujska regata ipak će se održati

Unatoč lošem vremenu, 89. Mrdujska regata ipak će se održati
Foto: JK Labud Split

Ovogodišnja Mrdujska regata ipak će se održati u nedjelju. Iskoristit će se rezervni dan za regatavanje, budući da subotnja prognoza nije baš naklonjena jedriličarima – puno kiše, ali i vjetra!  Tako su organizatori ove najstarije i najmasovnije regate na našoj strani Jadrana, splitski klub Labud odlučili „iskoristiti” pričuvni dan za planirano regatavanje. Osim izmjene subote na nedjelju, sve ostalo ostaje isto.

Prijave se obavljaju isključivo online, a plaćanja kotizacija – nema! Start je kao i uvijek, svih 89 godina, u 11 sati koji će biti označen s Regatnog broda podno splitskog Sustipana, startna linija duga jednu milju gdje će dojedriti posade bez prethodnog druženja na klupskom platou i sastanka kormilara. Sve naravno zbog epidemioloških mjera koje nam diktira korona vrijeme, pa neće biti ni službenog proglašenja pobjednika i dodjela pokala, kako bi se izbjeglo masovno okupljanje.

Pokali će se morati preuzeti naknadno, a među pobjednicima u skupinama, nagrade čekaju i one koji su već godinama, bolje reći desetljećima vjerni Mrdujskoj regati. Prsten za 25 godina vjernosti ove godine će dobiti Dražen Tvrdić, a zlatnu plaketu za 20 godina vjernosti zaslužili su: Ivo Bui, Jadran Gamulin, Davor Gojanović i Božidar Kovačić. Laureati za srebrnu plaketu, odnosno za 15 godina jedrenja na omiljenoj Mrdujskoj regati, su: Darko Bravić, Željko Knezić i Cvetko Nikolić, dok će brončanu plaketu za 10 godina jedrenja dobiti: Ivan Dražić Šegrt, Niko Jerković, Žarko Juraga i Darko Smrkinić. Mrdujsku povelju, za 5 godina vjernosti, preuzet će Ante Bezić, Tonči Čerina, Mihovil Gattin, Aleksandar Lipanović i Slavko Milinović.

Zaljubljenicima jedrenja tek preostaje da u nedjelju dojedre do splitske gradske luke, zaplove prema otočiću Mrduji udaljenom 11 nautičkih milja te okret i nazad prema Splitu, na ciljnu liniju, nakon 22 milje regatavanja i uživanja na moru, dok ostali mogu događaje na moru pratiti on-line!

Uz pomoć pametnih telefona i aplikacije KWINDOO (Apple i Android) sve posade imaju mogućnost prijave u tracking sustav, pa njihovo jedrenja tijekom regate cijela javnost može pratiti on-line, a bit će dostupne i fotografije s mora koje posade snime i pošalju putem aplikacije.

Ujedno, sve posade koje odjedre 89. Mrdujsku regatu i Višku regatu po OPEN-u, a sudjelovale su i na Komiškoj regati, će se boriti i za vrijedan prijelazni pokal „Lukša Cicarelli kup”. Više o sustavu bodovanja pročitajte OVDJE.

https://www.facebook.com/jklabud/photos/pb.706008469535673.-2207520000.1558115529./1560268637442981/?type=3&theater

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.