Unatoč lošem vremenu, 89. Mrdujska regata ipak će se održati

Foto: JK Labud Split

Ovogodišnja Mrdujska regata ipak će se održati u nedjelju. Iskoristit će se rezervni dan za regatavanje, budući da subotnja prognoza nije baš naklonjena jedriličarima – puno kiše, ali i vjetra!  Tako su organizatori ove najstarije i najmasovnije regate na našoj strani Jadrana, splitski klub Labud odlučili „iskoristiti” pričuvni dan za planirano regatavanje. Osim izmjene subote na nedjelju, sve ostalo ostaje isto.

Prijave se obavljaju isključivo online, a plaćanja kotizacija – nema! Start je kao i uvijek, svih 89 godina, u 11 sati koji će biti označen s Regatnog broda podno splitskog Sustipana, startna linija duga jednu milju gdje će dojedriti posade bez prethodnog druženja na klupskom platou i sastanka kormilara. Sve naravno zbog epidemioloških mjera koje nam diktira korona vrijeme, pa neće biti ni službenog proglašenja pobjednika i dodjela pokala, kako bi se izbjeglo masovno okupljanje.

Pokali će se morati preuzeti naknadno, a među pobjednicima u skupinama, nagrade čekaju i one koji su već godinama, bolje reći desetljećima vjerni Mrdujskoj regati. Prsten za 25 godina vjernosti ove godine će dobiti Dražen Tvrdić, a zlatnu plaketu za 20 godina vjernosti zaslužili su: Ivo Bui, Jadran Gamulin, Davor Gojanović i Božidar Kovačić. Laureati za srebrnu plaketu, odnosno za 15 godina jedrenja na omiljenoj Mrdujskoj regati, su: Darko Bravić, Željko Knezić i Cvetko Nikolić, dok će brončanu plaketu za 10 godina jedrenja dobiti: Ivan Dražić Šegrt, Niko Jerković, Žarko Juraga i Darko Smrkinić. Mrdujsku povelju, za 5 godina vjernosti, preuzet će Ante Bezić, Tonči Čerina, Mihovil Gattin, Aleksandar Lipanović i Slavko Milinović.

Zaljubljenicima jedrenja tek preostaje da u nedjelju dojedre do splitske gradske luke, zaplove prema otočiću Mrduji udaljenom 11 nautičkih milja te okret i nazad prema Splitu, na ciljnu liniju, nakon 22 milje regatavanja i uživanja na moru, dok ostali mogu događaje na moru pratiti on-line!

Uz pomoć pametnih telefona i aplikacije KWINDOO (Apple i Android) sve posade imaju mogućnost prijave u tracking sustav, pa njihovo jedrenja tijekom regate cijela javnost može pratiti on-line, a bit će dostupne i fotografije s mora koje posade snime i pošalju putem aplikacije.

Ujedno, sve posade koje odjedre 89. Mrdujsku regatu i Višku regatu po OPEN-u, a sudjelovale su i na Komiškoj regati, će se boriti i za vrijedan prijelazni pokal „Lukša Cicarelli kup”. Više o sustavu bodovanja pročitajte OVDJE.

https://www.facebook.com/jklabud/photos/pb.706008469535673.-2207520000.1558115529./1560268637442981/?type=3&theater

I.B.

Vaš komentar