3 min. čitanja

MUP objavio posljedice nevremena koje je u subotu zahvatilo više županija

MUP objavio posljedice nevremena koje je u subotu zahvatilo više županija
Foto: Josip Jadrijević / Ilustracija

Olujno nevrijeme zahvatilo je u subotu navečer široko područje u Hrvatskoj, te napravilo štetu u više županija. Ministarstvo unutarnjih poslova zabilježilo je štete, te izviještava javnost o posljedicama nevremena po županijama.

Zadarska županijaTijekom 3. listopada na području Zadarske županije zaprimljeno je više dojava o srušenim stablima, električnim i telefonskim stupovima te razbacanim predmetima, što je uzrokovano olujnim jugom. Dojava o većim materijalnim štetama nije bilo.Šibensko-kninska županijaTijekom 3. listopada zaprimljene su tri dojave o padu dijelova stabala na prometnicu (Ivoševci, Gračac, Roški slap) i jedna dojava o padu dijelova krova na prometnicu (Skradin). Istarska županijaTijekom 3. listopada nije bilo većih posljedica vremenske nepogode te su zaprimljene dvije dojave o poplavljenim kolnicima i četiri dojave o palim stablima na prometnice. Bez opskrbe električnom energijom jedno vrijeme bili su dijelovi općina Žminj i Cerovlje zbog ispada na dalekovodu.  U vremenu od 23:05 do 00:30 sati za sav promet bila je zatvorena cesta D 75 na mostu Antenal zbog visoke razine mora i velikih valova.Primorsko-goranska županijaTijekom 3. listopada od 16:59 sati primljeno je više dojava građana o problemima prouzročenim jakom kišom i jakim vjetrom. Primljene su dojave o podignutim šahtama, stablima i granju na kolnicima na području Rijeke (Vukovarska ulica, Bulevard oslobođenja, Osječka  i okolne ulice). Na autocesti A6, čvor Ravna Gora, zatvoren je bio izlazni trak iz smjera Zagreba i ulazni prema Rijeci, a promet između čvorova Ravna Gora – Vrbovsko se odvijao usporeno zbog vode na kolniku.

Intervenirali su vatrogasci i komunalne službe s područja grada Rijeke i ophodarske i vatrogasne službe Autoceste Rijeka Zagreb. Većih materijalnih šteta nije bilo.

Foto: Youtube/Screenshot/Ilustracija

Ličko-senjska županija U večernjim satima 3. listopada olujno nevrijeme s kišom zahvatilo je područje grada Senja te prouzročilo plavljenje više gospodarskih i stambenih objekata. Na ispumpavanju vode angažirane su vatrogasne snage JVP Senj. Također, zabilježeno je više odrona kamenja na državnim cestama DC 8 i DC 23.Karlovačka županijaU večernjim satima  3. listopada olujno nevrijeme s kišom zahvatilo je područje grada Karlovca te uzrokovalo prodor vode u prizemne i podrumske prostorije u nekoliko objekata. Na intervenciju ispumpavanja izašli su vatrogasci JVP Karlovac. Također, zbog olujnog nevremena praćenog grmljavinom i jakim vjetrom bilo je poteškoća u opskrbi električnom energijom na području grada Ozlja.Grad Zagreb i Zagrebačka županija3. listopada u nevrijeme praćeno jakim vjetrom, obilnom kišom i tučom zahvatilo je područje grada Zagreba. Materijalna šteta prouzročena je na dva krova obiteljske kuće u Ježdovcu, gdje je oštećen i hangar Aerokluba Zagreb i prevrnuto nekoliko manjih zrakoplova.Zabilježeno je i rušenje nekoliko stabala na prometnice.Krapinsko-zagorska županija

Uslijed jakog nevremena praćenog jakim vjetrom i kišom bilo je poteškoća u opskrbi električnom energijom na području grada Donja Stubica. Odmah po događaju na teren su izašle sve raspoložive ekipe HEP-a te su kvarovi promptno otklanjani. Zabilježeno je nekoliko rušenja stabala na prometnice koji su uklanjali pripadnici DVD-a.Vukovarsko-srijemska županijaOlujno nevrijeme koje je oko 5 sati zahvatilo područje Vukovarsko-srijemske županije uzrokovalo je rušenje stabala na prometnice što je odmah i uklanjano.Većih problema nije bilo.U ostalim županijama regije nije bilo ozbiljnijih dojava o posljedicama nevremena, izvještava MUP.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.