“CRNILO KUP” Četvrto natjecanje u lignjolovu održano u Lukoranu

Foto: Udruga mladih „Jarac-Lukoran“

LUKORAN – Četvrto tradicionalno natjecanje u lignjolovu “Crnilo kup”, održano je u četvrtak, 01. listopada 2020. godine, u organizaciji Udruge mladih „Jarac-Lukoran“ i  S.R.D. Harpun iz Zadra u Lukoranu. Na natjecanju je sudjelovalo 59 ekipa od po dva člana najvećim brojem iz Lukorana,  ali također iz Sutomišćice, Ugljana, Poljane, Preka, Kali, Dobropoljane, Bibinja,  Sukošana, Privlake i Zadra. Natjecanje se održalo na području od punte Ćinta u  smjeru Ugljana do punte Barićeve u smjeru Sutomišćice. Natjecateljska faza  započela je u 17:30, a završila u 21:00.

Prvo mjesto osvojili su Ante Sandalić (Lukoran) i Ivan Hajdinjak (Varaždin) s ukupnim  ulovom mase 2325 grama. S ukupnim ulovom mase 905 grama, drugo mjesto  zauzeli su Franko Klarica i Karlo Šimićev iz Zadra, a treće mjesto, s ulovom mase 860 grama, Krsto Dunat iz Lukorana i Stipe Štulina iz Zadra. 

Foto: Udruga mladih „Jarac-Lukoran“

Najveću lignju natjecanja, mase 825 grama, ulovili su Ivan Hajdinjak i Ante Sandalić dok je nagradu za najbolju lignjolovku osvojila Mihaela Ćosić iz Dobropoljane u timu  koji je natjecanje završio na 7. mjestu. 

Najstariji natjecatelj bio je Mirko Sikirić (72), a najmlađi Šime Melada (7). Na  natjecanju je sudjelovalo 10 ženskih i 108 muških lignjolovaca. 

Nakon vaganja sav ulov, kao i dodatne morske delicije osigurane od strane  organizatora, pripremljene su za sudionike i goste. Inače, ulovljeno je 176 liganja  ukupne mase 18.270 grama. 

Foto: Udruga mladih „Jarac-Lukoran“

Uz pehare, fond nagrada za najuspješnija prva tri mjesta sastojao se od DTD i Ižanka  paketa za svako mjesto. 

Glavna prva nagrada sastojala se od elektronskog dubinomjera marke Garmin (Navtronik) i dva ribarska štapa (Sealtech), dok je druga glavna nagrada bila  sačinjena od dva štapa (Nevico, Luna Maris) i dvije mašinice (Nevico) te podvodnog umjetnog svjetla (Sealtech). 

Foto: Udruga mladih „Jarac-Lukoran“

Glavna nagrada za treće mjesto bio je akumulator (T.O. Stipe Tokić – Zadar). Nagrada za najveću lignju bila je mrežica za ribe (Sealtech) i 2 litre Castrol ulja za  četverotaktne motore dok je najbolja lignjolovka osvojila večeru u Olive Island Marini  u Sutomišćici, prikladan buket (Cvjećarnica Nina-Kali) te torbu za ribarski pribor  (Luna Maris). 

Natjecanje je prvotno planirano za subotu 03.10.2020., no zbog nepovoljne  vremenske prognoze za taj dan, natjecanje je nekoliko dana prije premješteno za  01.10.2020., no to nije na nijedan način bitno utjecalo na održavanje ovog sada već  tradicionalnog natjecanja u lignjolovu.

Natjecanje je održano pod pokroviteljstvom Općine Preko, Turističke zajednice  Općine Preko te tvrtki Roblmarine/Navtronik, Luna Maris, Ižanka, DTD, Sealtech,  Nevico, Davidmarine, Olive Island Marina, T.O. Stipe Tokić – Zadar, Kali-tuna, Jadran  tuna, Mišlov d.o.o., Heineken, TG art, Trata-Kali i Cvjećarnica Nina-Kali. 

Organizatori se zahvaljuju svim sudionicima, sponzorima i gostima. Posebne zahvale  kuharima, Silviju Sandaliću „Prvoj Ligi“ i Robertu Dunatu „Juti“, KUD-u Sv. Ante iz  Lukorana te našim dragim sumještanima koji su dali svoj doprinos. 

Općina Preko 

Turistička zajednica Općine Preko 

Roblmarine/Navtronik 

Luna Maris 

Ižanka 

DTD 

Sealtech 

Nevico 

Davidmarine 

Olive Island Marina 

T.O. Stipe-Tokić trgovina – Zadar 

Kali-tuna,  

Jadran tuna 

Mišlov d.o.o. 

Heineken 

TG art 

Trata-Kali 

Cvjećarnica Nina-Kali

Foto: Udruga mladih „Jarac-Lukoran“

I.B.

Vaš komentar