1 min. čitanja

Grčki izvođači ozbiljno ugrožavaju projekt Pelješkog mosta

Dio pristupnih cesta prema Pelješkom mostu koje gradi grčka tvrtka Avax u ozbiljnom je kašnjenju u odnosu na radove koje na drugoj dionici izvodi austrijski Strabag, Grci kasne s plaćanjem kooperantima pa se razmatra i scenarij raskidanja ugovora.

Nacional je dobio informacije o ozbiljnim problemima s kašnjenjem radova na izgradnji pristupnih cesta za Pelješki most i to grčke tvrtke Avax koja je dobila jedan dio poslova. Riječ je o najvećem infrastrukturalnom projektu u Hrvatskoj koji je s čak 357 milijuna eura financiran iz EU fondova te bi, ako dođe do kršenja rokova, Hrvatska mogla doći u situaciju da mora vratiti novac.

Iz tog razloga, grčka tvrtka počela je ozbiljno testirati strpljenje i samog ministra mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića, koji u tom projektu nosi izravnu političku odgovornost, zajedno s premijerom Andrejem Plenkovićem, tim više što s druge strane, drugi izvođač radova, austrijska tvrtka Strabag, sve radove izvodi na vrijeme i nema nikakvih problema. Međutim, problem nije samo u tome što Grci kasne s radovima, već njihovo poslovno ponašanje počinje poprimati iznimno zabrinjavajuće razmjere….

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.