Grčki izvođači ozbiljno ugrožavaju projekt Pelješkog mosta

Foto: Hrvatske ceste / Screenshot

Dio pristupnih cesta prema Pelješkom mostu koje gradi grčka tvrtka Avax u ozbiljnom je kašnjenju u odnosu na radove koje na drugoj dionici izvodi austrijski Strabag, Grci kasne s plaćanjem kooperantima pa se razmatra i scenarij raskidanja ugovora.

Nacional je dobio informacije o ozbiljnim problemima s kašnjenjem radova na izgradnji pristupnih cesta za Pelješki most i to grčke tvrtke Avax koja je dobila jedan dio poslova. Riječ je o najvećem infrastrukturalnom projektu u Hrvatskoj koji je s čak 357 milijuna eura financiran iz EU fondova te bi, ako dođe do kršenja rokova, Hrvatska mogla doći u situaciju da mora vratiti novac.

Iz tog razloga, grčka tvrtka počela je ozbiljno testirati strpljenje i samog ministra mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića, koji u tom projektu nosi izravnu političku odgovornost, zajedno s premijerom Andrejem Plenkovićem, tim više što s druge strane, drugi izvođač radova, austrijska tvrtka Strabag, sve radove izvodi na vrijeme i nema nikakvih problema. Međutim, problem nije samo u tome što Grci kasne s radovima, već njihovo poslovno ponašanje počinje poprimati iznimno zabrinjavajuće razmjere….

I.B.

Vaš komentar