2 min. čitanja

Svjetske kulinarske zvijezde u Splitu – Otvoren Festival Taste the Mediterranean

Svjetske kulinarske zvijezde u Splitu – Otvoren Festival Taste the Mediterranean
Foto: Taste the Mediterranean

SPLIT – Split je do 10. listopada domaćin 7. izdanja međunarodnog festivala Taste the Mediterranean. Ova jedinstvena gurmanska i kulturna manifestacija ima za cilj promicanje mediteranske prehrane, kulture, tradicije, proizvoda i načina života.

Vrhunski svjetski chefovi, vinari i predavači tijekom četiri dana Festivala prikazat će Mediteran, svaki na svoj jedinstven način. Ovo je i jedinstvena prilika za promociju sektora koji je među najviše pogođenima pandemijom i posljedičnih mjerama, što manifestaciji daje dodatnu važnost, kazala je direktorica Festivala.

Dobrodošlicu sudionicima i posjetiteljima poželio je splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara, čestitavši organizatoru na hrabrosti i ustrajnosti.

–  Ovo je sjajna prigoda za promociju zajedničke nematerijalne baštine mediteranskog bazena i razmjenu iskustava, što će biti od velike koristi svima iz turističko-ugostiteljskog sektora, kazao je gradonačelnik Krstulović Opara, pozvavši sve da svoj boravak u Splitu obogate cjelovitim iskustvom bogatog grada prožetog kulturnom baštinom.

I Tonči Glavina, državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta istaknuo je važnost turističkog pozicioniranja Hrvatske kao buduće zvijezde europske i svjetske gastronomije:

– Ovo je prilika da učimo od najboljih i jedni od drugih. Pandemija je još više naglasila nužnost zajedništva europskih zemalja kao jedinstvene turističke destinacije. Iskoristimo priliku našeg partnerstva da se pozicioniramo kao najjača turistička regija, pozvao je Glavina.

I Joško Stella ispred Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije te Alijana Vukšić, direktorica splitskog TZ-a, istaknuli su važnost Festivala u promociji dalmatinske gastro-enološke ponude kao jednog od najvećih aduta ukupne turističke ponude ovog kraja.

– Upravo kroz okuse i mirise najbolje se može upoznati jedan grad i zemlja – podvukla je Vukšić.

Kako se ovogodišnje izdanje Festivala podudara s 10. godišnjicom uvrštenja mediteranske prehrane na UNESCO-v popis nematerijalne kulturne baštine, uvodni panel posvećen je važnosti mediteranske prehrane u razvoju održivog turizma, a na njemu će kao poseban gost sudjelovati i španjolski veleposlanik u Hrvatskoj, nj.e. Alonso Dezcallar de Mazzaredo.

Cjelokupni program Festivala možete pronaći OVDJE.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.