1 min. čitanja

Policija kod Molata spasila dvojicu zadarskih ribara! Zapovjednik Grancarić: “Plutali su držeći se za frižider”

Policija kod Molata spasila dvojicu zadarskih ribara! Zapovjednik Grancarić: “Plutali su držeći se za frižider”
Foto: Screenshot / Youtube / Zadarski.hr

MOLAT – U pomorskoj nesreći koja se u četvrtak oko 20.40 sati dogodila kod otoka Molata potonula je 12-metarska ribarica u vlasništvu 58-godišnjak iz Zadra. U trenutku potonuća na brodu je osim vlasnika bila još jedna muška osoba, javlja Zadarski.hr.

Prije nego što je brod potonuo, iz dosad još nepoznatih razloga, ribari su uputili poziv za pomoć. Iz Nacionalne središnjice za potragu i spašavanje na moru u Rijeci pozvana je zadarska pomorska policija koja je odmah isplovila. Oko 21.50 sati posada policijskog broda “Škabrnja” s tri člana posade pronašla je u moru između Molata i Sestrunja dvojcu ribara kako plutaju.

Prema prvim informacijama, ribari nisu ozlijeđeni, a okolnosti nesreće bit će naknadno utvrđene.

Oko 22.40 stradali ribari su policijskim brodom stigli u Zadar. Na Branimirovoj obali kod benzinske postaje dočekala ih je liječnička ekipa hitne pomoći koja je utvrdila da su obojica prošla bez ozljeda.

Zapovjednik ophodnog broda “Škabrnja” Franko Grancarić objasnio je za Zadarski.hr nakon dolaska u Zadar kako su pronašli dvojicu ribara.

Kad su nakon poziva iz Nacionalne središnjice stigli na lokaciju kod otoka Molata za koju su pretpostavili da je mjesto nesreće primijetili su neke kante kako plutaju u moru. Pažljivo su obilazili akvatorij i sedam-osam puta gasili motore ne bi li čuli ako netko iz mora doziva u pomoć. U potragu za stradalim ribarima bili su se već uključili i neki civili. U jednom trenutku su čuli dozivanje i uz pomoć reflektora su uočili dvojicu ljudi kako plutaju u moru držeći se za plutajući hladnjak. Bilo je oko 22 sata, a ribari su u moru tada bili oko dva sata.

Podigli su ih na brod i utoplili dekama. Potom su krenuli prema Zadru i usput pozvali hitnu pomoć koja ih je dočekala na Branimirovoj obali. Evo izjave zapovjednika Grancarića…

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.