1 min. čitanja

Pomorcima Jadrolinije veće plaće

Pomorcima Jadrolinije veće plaće
Photo: Morski.hr

RIJEKA – Zajednički sastanak tri sindikata (SSPJ, NSPPBH i SPH), Uprave Jadrolinije (g. D. Sopta, direktor i G. Frković, član Uprave) i predstavnika Ministarstva (g. J. Bilaver, državni tajnik i kap. S. Orlić, pomoćnik Ministra) održan je 8. listopada u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture, javlja Sindikat pomoraca Hrvatske.

U nastavku su zaključci s navedenog sastanka:

– Pregovori oko izmjena načina obračuna plaća pomoraca u Jadroliniji su pri kraju, ali s obzirom na pad prihoda Jadrolinije (cca 52%) u 2020. godini izmjene u ovom trenutku nisu provedive.

– Pregovori će se finalizirati čim se steknu financijski uvjeti, a najvjerojatnije u proljeće 2021. godine.

– Sindikati su prihvatili povećanje primanja pomoraca Jadrolinije u iznosu od 416 kuna mjesečno (5000 kuna godišnje) kao neoporezivi dodatak na plaću, a isplata kreće odmah- listopad 2020.

– Prijedlog NSPPBH o povećanju cijene putničkih karata  predstavnici SPH nisu podržali uz (još jednom) ponovljeno obrazloženje da su cijene karata stvar poslovne politike Uprave, stava vlasnika Društva – RH i ugovora s AZOLP-om, a ne predmet socijalnog dijaloga.

U konačnici smo mišljenja da je, s obzirom na okolnosti i krizu u kojoj se Jadrolinija nalazi uslijed pandemije COVID 19, ovakvo prijelazno rješenje prihvatljivo i realno.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.