2 min. čitanja

TJEDAN ODMORA VRIJEDAN Posjetite Mljet u pola cijene!

TJEDAN ODMORA VRIJEDAN Posjetite Mljet u pola cijene!
Foto: Boris Kačan

MLJET – Posjetite Nacionalni park Mljet u razdoblju od 16.-25.10.2020. tijekom akcije Tjedan odmora vrijedan i upoznajte ljepote najstarijeg morskog zaštićenog područja po 50% nižom cijenom ulaznice.

Nacionalni park Mljet obuhvaća gotovo 5300 ha, uključujući i morski pojas 500 m od obale, otočića i hridi, te tako zauzima otprilike trećinu otoka. Morem potopljeni zaljevi, Malo i Veliko jezero, najistaknutije su lokacije ovog područja te važan geomorfološki i oceanografski fenomen.

Foto: Antun Cerovečki

Cijela površina Parka iznimno je bogata životom, a o važnosti njegove zaštite svjedoče i brojne endemske i ugrožene vrste. NP Mljet neće razočarati ni ljubitelje kulturne baštine, zahvaljujući svojim brojnim arheološkim nalazištima i nasljeđu predaka kojim odišu stara otočna naselja. Benediktinski samostan smješten na jednoj od najljepših lokacija na ovim prostorima, otoku Sv. Marije u Velikom jezeru, najposjećenija je znamenitost Nacionalnog parka.

Foto: NP Mljet

Do otoka Sv. Marije posjetitelji mogu uživati u vožnji brodovima na solarni pogon te se potpuno opustiti i uživati u zvucima prirode jer su brodovi beščujni.

Foto: NP Mljet

Pogled s vidikovca Montokuc pruža se preko mljetskih jezera, ali i većeg dijela Nacionalnog parka Mljet. NP Mljet je poznat po brojnim pješačkim i planinarskim stazama u duljini oko 200 km koje otkrivaju predivne pejzaže najzelenijeg otoka. Najpoznatija je staza oko Velikog i Malog jezera koju posjetitelji najčešće koriste u istraživanju Parka i na kojoj mogu pronaći miran kutak samo za sebe.

Foto: NP Mljet

Uživanje u prirodnim i kulturnim vrijednostima NP Mljet tijekom akcije Tjedan odmora vrijedan je moguće po  cijenama ulaznica od 35,00 kuna za odrasle i 25,00 kuna za djecu i studente. Ulaz za djecu ispod 7 godina je besplatan. Ulaznica uključuje vožnju električnim brodom te posjet otoku Sv. Marija u srcu Velikog jezera.

Foto: Boris Kačan

Nacionalni park Mljet možete posjetiti svaki dan od 09:00 do 17:00 sati.

Za sve dodatne informacije slobodno nas kontaktirajte na turizam@np-mljet.hr ili na 020 744 041.

Sponzorirani sadržaj

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.