1 min. čitanja

Trojac sa šibenske jedrilice i dalje u pritvoru na Kanarima: “Imaju korektan tretman, brane se šutnjom”

Trojac sa šibenske jedrilice i dalje u pritvoru na Kanarima: “Imaju korektan tretman, brane se šutnjom”
Foto: Screenshot

Trojac Z. K. , M. M. B., i F. S., koji je početkom rujna uhićen na Kanarskim otocima nakon što je otkriveno da na jedrilici prevoze tonu kokaina, i dalje je u pritvoru na Kanarskim otocima te se brane šutnjom, doznaje se od odvjetnika koji zastupa obitelji uhićenih Krešimira Škarice.

– Stupio sam u kontakt s odvjetnicom koja im je dodijeljena po služenoj dužnosti, a iz zatvora su me kontaktirala dvojica osumnjičenika. Svi su trenutno u zatvoru na otoku Tenerife, a prema njihovim riječima tamo imaju korektan tretman – kazao je Škarica za ŠibenikIN.

Sudski postupak vodi se u Madridu gdje će trojac uskoro biti prebačen.

– Od njihove odvjetnice saznao sam da do sada nisu davali nikakve izjave odnosno da se brane šutnjom. Ja sam im objasnio prava i odvjetnici dao upute kako dalje postupati s obzirom da trenutno ne mogu otputovati u Španjolsku – kaže Škarica.

Podsjetimo, 8. rujna rano ujutro španjolska Civilna garda zaustavila je jedrilicu ‘Majic’ s troje članova posade koji su iz Šibenika isplovili početkom 2020. godine da bi krajem kolovoza ove godine zaplovili afričkom rutom krijumčarenja s Kanarskog otočja, Kraljevine Španjolske, južno, prema obalama zapadne Afrike, gdje su tamošnje organizirane kriminalne skupine koje je angažirao kartel, na hrvatsku jedrilicu ukrcale kokain.

U unutrašnjosti jedrilice pronađeno je 980 paketa s 980 kilograma kokaina. Prema procjenama, ulična vrijednosti zaplijenjenog kokaina je veća od 40 milijuna eura.

Akcija je dio međunarodne istrage naziva ‘Falkuša’ usmjerene prema kriminalnoj ćeliji unutar tzv. ‘Balkanskog kartela’ koja se specijalizirala za pružanje ‘usluga’ krijumčarenja droge jedrilicama i jahtama, a koja je počela u veljači. Kako je u rujnu priopćio MUP, kriminalnu ćeliju čine najmanje trojica hrvatskih državljana koje je kartel ‘regrutirao’ za prekooceansko krijumčarenje kokaina jedrilicom za prekooceansku plovidbu.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

OPERACIJA “FALKUŠA” Na Kanarima zaplijenjena tona kokaina s hrvatske jedrilice, uhićena tri Hrvata!
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.