Objavljena nova covid-karta Europe, Istra jedina zelena regija!

Screemshot: Diplomatie.belgium.be

Ministarstvo vanjskih poslova kraljevine Belgije objavilo je ažurirani popis zemalja po zonama s obzirom na epidemiološko stanje.

Na njihovoj stranici mogu se pronaći detaljne informacije o tome kakvo je stanje u pojedinoj državi, što je moguće pregledati i na interaktivnoj mapi. Na toj mapi jedno je područje ostalo obojeno zelenom bojom. To je Istarska županija.

Zelena boja označava da se unutar tog područja može putovati bez ikakvih ograničenja. Sve ostale države i regije označene su crvenom bojom (označava nemogućnost putovanja) i narančastom bojom (može se putovati uz dodatan oprez). Također, povratak iz crvenih područja podrazumijeva testiranje i karantenu, a iz ostalih ne.

Klikom na Istru otvara se prozorčić u kojem piše da je u to područje dozvoljeno putovanje bez ikakvih ograničenja. Također, navodi se da po povratku u Belgiju ne treba imati negativan covid-test te niti ići u 14-dnevnu samoizolaciju, odnosno karantenu, prenosi Index.

Screemshot: Diplomatie.belgium.be

Gradonačelnik Pule: To treba uzeti s oprezom, ali brojke su ipak indikativne

– Mislim da to treba uzeti s oprezom, ali su brojke ipak indikativne. Iza njih stoji jedan model koji se temelji na  sustavnom radu, suradnji na svim razinama i disciplini. Na žalost sada ulazimo u fazu kada svi moramo dati najbolje od sebe da zadržimo ovakvu situaciju – istaknuo je za Hinu pulski gradonačelnik i predsjednik IDS-a Boris Miletić.

– Pred nama su dani u kojima moramo sačuvati zdravstveni sustav, ali i život mora ići dalje, što prije svega znaci da gospodarstvo ne smije patiti. Nadam se da će se Istra na ovoj karti i dalje zeleniti – poručio je Miletić.

Načelnik istarskog stožera: Nosite maske u zatvorenim prostorima, to je najuspješnija mjera u prevenciji širenja bolesti

Načelnik istarskog Stožera civilne zaštite Dino Kozlevac u povodu objave belgijskog ministarstva rekao je kako Istarska županija zahvaljujući rezultatima u borbi protiv koronavirusa može biti uzor svima ostalima.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Kako Istra može, a drugi ne? U najgorem jeku epidemije, uvijek s najmanje oboljelih!