SPEKTAKULARAN TRENUTAK Fotograf uhvatio veliku pijavicu s munjama, uz obale Hvara

Foto: Miroslav Zadravec

Noć s petka na subotu donio je nove grmljavinske nestabilnosti i to srednjodalmatinskom akvatoriju. Oko 22:45 pijavica se pojavila s južne strane Šolte. Isti grmljavinski oblak nastavio se kretati prema jugoistoku, te je zahvatio zapade dijelove Hvara, javlja Dalmacija danas

Velika pijavica stvorila se na moru ispred Staroga Grada. Spektakularan prizor snimio je fotograf Miroslav Zadravec koji je u istom kadru “uhvatio” pijavicu, munje, olujni oblak, kao i zaljev.

Inače, u petak je odjedrena prva etapa ovogodišnje 76. Viške regate krstaša. Odustalo se od tradicionalne rute Split-Vis, te se flota od 93 broda uputila za Hvar, u Stari Grad. Srećom po natjecatelje, oni su privezani u Starome Gradu bili već u petak poslijepodne.

Foto: Miroslav Zadravec

Autor fotografije je ispričao svoje iskustvo.

– Navečer su uslijedile nevere, a ona najjača počela je oko 23 sata i trajala do ponoći. Pijavica se pojavila u 23:30. Čim sam vidio prvu munju odlučio sam se pokušati ih snimiti. Nemalo sam se iznenadio kada su svjetla munja obasjala ogromnu pijavicu. Okrznula je Stari Grad kada je uslijedio blagi pljusak kojih 15-ak minuta.

Foto: Miroslav Zadravec

Na kraju je ovo fotografiranje “epska” ispalo. Trebalo mi je par minuta da probavim fotografiju kad sam ju shvatio u seriji – kazao nam je presretni Miroslav.