2 min. čitanja

Luksuzni brod s 31 američkim turistom plovi Jadranom unatoč pandemiji

Luksuzni brod s 31 američkim turistom plovi Jadranom unatoč pandemiji
Foto: Youtube / Screenshot

U trenutku kada se u Hrvatskoj turisti broje na prste jedne ruke, lijepa vijest stigla je iz putničke agencije Katarina line koja je obznanila kako 31 entuzijast iz različitih dijelova SAD-a, pod kapom njihovog partnera iz Kalifornije, plovi hrvatskom obalom Jadrana, piše Novi list. Amerikanci su se na brod delux superior kategorije Adriatic Sun iz flote opatijske agencije ukrcali u Splitu 10. listopada, posjetili Omiš, Pučišće, Bol, Hvar, Korčulu, Mljet te se naposljetku privezuju u Dubrovniku, gdje završavaju svoje krstarenje.

Predstavnik američke grupe Ed Reder, vlasnik američke agencije “Singles in Paradise” koja se, uz ostalo, bavi i organizacijom putovanja za samce, u Hrvatsku je doveo tek polovinu predviđene američke grupe.

Zdravi i sigurni

Naime, u trenutku kada se putovanje planiralo prije godinu dana, dok još nije krenula pandemija, na listi putnika za tada, kako kaže, popularnu Hrvatsku bilo je šezdesetak osoba koji su trebali krstariti Jadranom na dva broda. Pandemija koronavirusa u konačnici je polovinu putnika zaustavila u toj namjeri, odnosno tri mjeseca prije polaska dio se grupe izjasnio da ipak u ovom trenutku ne želi putovati. Međutim, oni najhrabriji i najuporniji su ipak stigli i, kako kaže Reder, nikako nisu požalili.

– Putovanje odlično prolazi. Zahvalni smo što nismo otkazali dolazak, koji je naravno zbog koronavirusa bio do kraja neizvjestan. Kada smo donijeli odluku da putujemo, mučili smo se s avionskim linijama. Prvo smo trebali letjeti turskom aviokompanijom pa su let otkazali, onda nam se isto ponovilo s britanskom aviokomapnijom. Na kraju smo stigli Lufthansom, ali smo zbog veza morali dodati jedan dan putovanju. Uglavnom nije bilo lako sve posložiti da bi se dogodilo ovo u čemu sada istinski uživamo. Moram reći da se sada dok plovimo Jadranom na brodu osjećamo izvrsno, ali i sigurno, što je izuzetno važno u ovoj situaciji. Naime, 48 sati prije putovanja svi smo se morali testirati na COVID-19 što nije bilo nimalo lako učiniti.

Osigurani “balončić”

Kod nas u SAD-u za testiranje je potrebno tri do pet dana pa smo se mučili naći klinike koje će nas testirati i rezultate poslati u kraćem periodu. U onom trenutku kada smo došli ovdje naša je filozofija postala da smo svi sigurni – svi smo nedavno bili testirani i osigurali smo time naš “balončić”. Tijekom cijelog putovanja štitimo taj »balončić« tako da se pridržavamo epidemioloških mjera, da ne ulazimo u situacije koje bi mogle biti potencijalno opasne – kao ulazak u noćne klubove, zatvorene prostore, gdje bi se miješali s nepoznatom masom ljudi, rekao je Ed Reder koji s ostalim putnicima uživa u dalmatinskim otocima, njihovom razgledavanju, a posebno ga se dojmio dan proveden na Hvaru na kojem su kušali vino i uživali u lijepom vremenu. Navodi kako su uoči ukrcavanja na brod u Splitu tri dana proveli u Zagrebu, Nacionalnom parku Plitvice i Biogradu na Moru.

Na pitanje bi li predložio svojim sunarodnjacima da se odvaže i krenu na put te posjete Hrvatsku u ova neizvjesna vremena, Reder odgovara pozitivno.

– Da, svakako bih, dok god su spremni biti oprezni i poštovati epidemiološke mjere. U našoj kompaniji imamo stvarno puno ljudi željnih putovanja, koji se sada dosađuju, ostaju u svojim kućama, a ovaj dolazak u Hrvatsku za nas se pokazao kao stvarno lijep odmor – zaključio je vlasnik agencije “Singels in Paradise”.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.