Na 200 metara splitske plaže, volonteri skupili vreću punu opušaka!

Foto: Društvo Marjan

SPLIT – Članovi Društva Marjan iz Splita ove su nedjelje odlučili očistiti potez zapadno od plaže Prva voda, između ceste i mora u dužini od 200 metara. Osim raznog smeća kojeg su pronašli, vrećicu od 15 litara su napunili punu opušaka, kojima je potrebno 10 godina za razgradnju.

“Ovo je danas prikupilo pet naših sugrađana u cca 2 sata vremena zapadno od plaže Prva voda, između ceste i mora, u dužini od oko 200 metara.

Pored različite vrste sitnog i nešto krupnijeg smeća (PVC vrećice, PVC i staklene boce, papirići, kartonska ambalaža, dječje igračke, PVC ambalaža, PVC štapići za uši, slamke, konzerve, ostaci razbijenih boca, auto dijelovi, dijelovi odjeće i obuće, daske…) prikupljena je i vrećica od 15 litara puna opušaka kojima je potrebno 10 godina za razgradnju.

Građani Splita, ne bacajte smeće i opuške, čuvajte prirodu i Marjan i ne ostavljajte u njoj ništa. JU PŠ Marjan, kad za 9 milijuna kuna i 60-ak zaposlenika niste u stanju niti smeće očistiti kako treba, barem odnesite ovo što su građani sami prikupili”, poručuju iz Društva Marjan.

Foto: Društvo Marjan

D.G.

PROČITAJTE JOŠ: