1 min. čitanja

Splitsko-dalmatinska županija osigurala nabavku i opremanje glisera za zaštitu i spašavanje

Splitsko-dalmatinska županija osigurala nabavku i opremanje glisera za zaštitu i spašavanje
Foto: SDŽ

SPLIT – Kroz realizaciju EU projekta – E-CITIJENS, Splitsko-dalmatinska županija (SDŽ) je osigurala sredstva za nabavku i opremanje višenamjenskog plovila Sv. Jeronim, investicije ukupne vrijednosti 380 tisuća kuna.

Brzi gumeni gliser SAR – Search And Rescue, na kojem je SDŽ financirala nabavku motora vrijednog 145 tisuća kuna i dodatne opreme vrijedne 55 tisuća kuna, primarno će koristiti Specijalistička postrojba civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije za zaštitu i spašavanje iz vode. Po potrebi će ga koristiti i ostale žurne službe sa županijskog područja.

Foto: SDŽ

Sv. Jeronim (plovilo RM-750) je namjenski izrađen u RH od domaćeg proizvođača Ris Marine d.o.o. Dužina plovila je 7,5 metara, širina je 3 metra te ima izvanbrodski motor od 250 ks i dodatnu opremu za spašavanje montiranu na plovilo.

Splitsko-dalmatinska županija kroz projekt Realizacijom E-Citijens projekta , sufinanciranog prekograničnim programom suradnje Interreg Italy-Croatia, SDŽ nastavlja s jačanjem otpornosti na prirodne i ljudski uzrokovane katastrofe. Ukupna vrijednost projekta E-Citijens je 2.846.100,00 eura, a sredstva koja mogu pripasti Splitsko-dalmatinskoj županiji iznose 316.110,00 eura. Na projektu sudjeluje devet partnera iz RH i Italije.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.