1 min. čitanja

Hoćemo li već krajem iduće godine automobilom preko Pelješkog mosta?

Hoćemo li već krajem iduće godine automobilom preko Pelješkog mosta?
Foto: HRT / Screenshot

KOMARNA – Malo je više od devet mjeseci do isteka roka u kojemu se kineska tvrtka China Road and Bridge Corporation obvezala izgraditi Pelješki most. Radove na mostu i pristupnim cestama usporila je pandemija. Ipak, probijanja rokova, sudeći po nadležnima, neće biti.

– Zastoj je bio na početku godine kada su tvornice u Kini zbog epidemije bile zatvorene. Danas se radi punom parom. Rečeno je danas da produžetka rokova nema, što znači da bi sam most trebao biti završen do srpnja iduće godine, a druga, treća i četvrta faza, odnosno pristupne ceste preko Pelješca i Komarne, trebale bi biti završene do početka ljeta 2022. – rekao je u javljanju u središnji Dnevnik HTV-a reporter Vicko Dragojević.

Ostaje otvoreno pitanje čvora Brijesta i mogućeg prometnog povezivanja i prije nego li budu izgrađene nove pristupne ceste.

– Plan Hrvatskih cesta je da kad se izgradi most, a dok se ne završe pristupne ceste, da se most u Brijesti preko čvora spoji s postojećom lokalnom cestom preko Pelješca. To bi značilo da bi se preko Pelješkog mosta mogli voziti već iduće zime, dodaje reporter.

– Radimo izmjenu dokumentacije kako bi omogućili izgradnju čvora Brijesta koja će odmah nakon izgradnje mosta biti moguće pustiti u promet. Bit će moguće obaviti tehnički pregled samoga mosta i spojiti se na lokalnu cestu u čvorištu Brijesta. Naravno to će biti privremeno rješenje, istaknuo je predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić.

Ministar također vjeruje, da će se sve realizirati prema planu.

– Sve tri faze izvode respektabilne svjetske tvrtke koje u nekom trenutku mogu pojačati izvođenje radova, tako da vjerujem da će sve biti u redu, izjavio je ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.