1 min. čitanja

Bitno unaprijeđen sustav dizala za osobe s invaliditetom na dubrovačkim plažama

Bitno unaprijeđen sustav dizala za osobe s invaliditetom na dubrovačkim plažama
Foto: Grad Dubrovnik

DUBROVNIK – Nakon završetka svake kupališne sezone demontiraju se i odvoze na servisiranje dizala za osobe s invaliditetom s dubrovačkih plaža. S jučerašnjim danom Inko centar iz Zadra, ugovorni partner Grada Dubrovnika u postavljanju i održavanju dizala, završio je demontažu sedam dizala na plažama Copacapana, Solitudo (Mandrač), Veliki Zaton, Lopud, Suđurađ, Donje Čelo na Kalamoti te plaže kod postaje Dobrovoljnog vatrogasnog društva u Zatonu.

Temeljem višegodišnjeg iskustva s održavanjem, kvarovima i popravcima dizala, a s ciljem unaprjeđenja funkcioniranja i ažurnosti u otklanjanju kvarova, Gradonačelnik Grada Dubrovnika imenovao je Koordinacijski tim za poslove svakodnevnog praćenja korištenja i održavanja dizala za osobe s invaliditetom na području Grada Dubrovnika. Osnivanjem Koordinacijskog tima uspostavila se čvršća struktura i koordinacija svih dionika u korištenju i održavanju dizala, čija je primarna zadaća svakodnevni nadzor i međusobno obavještavanje o pravilnom funkcioniranju te možebitnim kvarovima i potrebnim popravcima.

Primjer brzog djelovanja tima zasigurno je intervencija na dizalu u Suđurđu. Odmah nakon dojave o nestabilnosti tamošnjeg dizala, detektirali smo da je problem u slaboj podlozi za konstrukciju dizala. Brzom intervencijom Upravnog odjela za turizam ugradila se nova betonska podloga, čime je dizalo dobilo potrebnu stabilnost i sigurnost za osobe s invaliditetom.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.