1 min. čitanja

TROGIRSKA KAMENA ENCIKLOPEDIJA Gradonačelnik Trogira objavio u kojoj je fazi obnova Kule Kamerlengo

TROGIRSKA KAMENA ENCIKLOPEDIJA Gradonačelnik Trogira objavio u kojoj je fazi obnova Kule Kamerlengo
Foto: Grad Trogir

TROGIR – Trogirski gradonačelnik Ante Bilić osvrnuo se na obnovu trogirske Kule Kamerlengo. Objavio je u kojoj je fazi projekt “Trogirska kamena enciklopedija”.

– Mnogi od vas interesirali su se u kojoj je fazi projekt obnove Kule Kamerlengo, odnosno projekt “Trogirska kamena enciklopedija” koji obuhvaća obnovu i revitalizaciju naših najznačajnijih spomenika u staroj jezgri. Tri godine trajala su nužna stručna ispitivanja i provedba natječaja za arhitektonsko rješenje koje smo dobili prošle godine. Od tada do danas, gradski djelatnici radili su na zahtjevnom i vrlo obuhvatnom poslu ishođenja potrebne dokumentacije i konačno možemo reći da je ona u potpunosti spremna, da imamo sve dozvole za obnovu Kule Kamerlengo, predjela Batarija s Marmontovim glorijetom i Kule sv. Marka.

Sada čekamo adekvatan natječaj za financiranje iz europskih sredstava u sklopu nove financijske perspektive. Očekujemo raspisivanje natječaja tijekom 2021. U međuvremenu, pripremat ćemo dokumentaciju za obnovu sjevernih i južnih gradskih vrata i Male lože na rivi, čime ćemo zaokružiti ovaj projekt koji je važan u smislu očuvanja i oplemenjivanja naše baštine, ljepšeg grada i kvalitetnije turističke ponude – poručio je gradonačelnik Trogira, Ante Bilić.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.