2 min. čitanja

U subotu starta 16. Zadarska Koka – Stižu i najtrofejniji hrvatski jedriličari

ZADAR – Popularna zadarska regata u kojoj svi mogu sudjelovati  unatoč izmijenjenim okolnostima, i ove godine nastavlja svoju tradiciju. Zadarska koka, 16. po redu, starta u subotu 24.10.2020 u 11h na gatu zadarske gradske rive.

Prijave za regatu su u petak 23.10.2020 od 17-21h, i kao i svake godine do sada startnina je besplatna za sve sudionike

– Cijela regata će se odvijati ispred gradske rive kako bi se našim sugrađanima omogućilo da prate regatu uživo, od početka do kraja – rekao je Luka Šupe, jedan od organizatora “Zadarske koke” i član JK “Uskok”.

– Start je na gatu Obala Kralja Petra Krešimira IV. Oznake koje se obilaze su također smještene nadomak popularnih šetališta – svjetionika na Puntamici i Punte Bajlo. Jedre se dva kruga, a pri svakom obilasku, jedrilice moraju obavezno proći svega desetak metara od gradske rive, tako da se cijela regata može pratiti s kopna.

Prošle godine smo imali rekordnih 114 brodova na regati, ove godine se nadamo novom rekordu – kaže Šupe.

Foto: regate.com.hr

Regatu ne propuštaju ni najbolji

Na regati će jedriti i naši najtrofejniji hrvatski jedriličari Šime Fantela, Igor Marenić, Mihovil, Fantela, Pavle Kostov, Petar Cupač, Enia Ninčević, Michaela de Vitturi, Andjela De Vitturi i dugi

– I ove godine dolaze nam naši prijetelji iz cijele Hrvatske od Osijeka, Zagreba, Samobora, Siska, preko Pule, Rijeke, Šibenika, Splita, Dubrovnika…

-Osnovni cilj regate je promicati kulturu jedrenja i zdravog života u skladu s očuvanjem prirode i mora, također nam je želja potaknuti sve naše sugrađane i ostale iz šire regije da isplove s doslovno svakim brodom koji pluta i može ploviti na jedra, pa će se tako na istoj regati natjecati gajete s latinskim idrom, razni obiteljski krstaši, pa sve do najsuvremenijih maxi krstaša – poziva organizator.

Treba još dodati da će se u petak 23.10. u popodnevnim satima održati natjecanje s jedrilicama modelima u bazenu jedrilicarskog kluba Uskok.

Foto: regate.com.hr

Zbog epidemioloških mjera otkazan zabavni program

– Nažalost, ove godine je zabavni program poslije regate otkazan radi situacije s Corona virusom, te i ovim putem molimo sve sudionike da se pridržavaju propisanih mjera Stožera civilne zaštite – poručuje Luka Šupe.

Jurica Gašpar

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.