3 min. čitanja

Drugi dan 22. Biograd Boat Show-a i 4. Dana hrvatske nautike i 1. dan 2 Croatia Charter Expo-a

Drugi dan 22. Biograd Boat Show-a i 4. Dana hrvatske nautike i 1. dan 2 Croatia Charter Expo-a
Foto: BBS

BIOGRAD NA MORU – Tijekom drugoga dana 22. nautičkog sajma Biograd Boat Show prelijepo vrijeme izmamilo je veći broj posjetitelja na obilazak najavećeg sajma nautike u ovom dijelu Europe, a i jednog od svega tri održana ove godine u Europi.

U sklopu sajma Hrvatska gospodarska komora nastavila je program 4. Dana hrvatske nautike, nakon prvog panela predstavnika svih nautičkih udruga s predstavnicima Ministarstva turizma i sporta, Hrvatske turističke zajednice i Ministarstva mora, pomorstva i infrastrkture.

Održana je sjednica udruženja charteraša pri HGK kao i udruženja luka nautičkog turizma (marina). Također je krenuo i 2. Croatia Charter Expo na kojem je upriličen MMK Booking seminar , najprije za charter operatere, a potom i za charter agencije, uz BooatBooKing platformu rezervacija.

Foto: BBS

Uz redovan odaziv članova udruženja HGK, zbog velikog interesa u ovoj složenoj godini, posebice za charteraše, primjetan je iznimno dobar odaziv vlasnika, operatera i voditelja charter agencija. To potvrđuje da je Croatia Charter Expo prepoznat kao jako potreban, odnosno da je okupljanje chartera i poseban program posvećen njima, potpuno opravdan u Hrvatskoj u kojoj je 40% svjetske charter flote, po čemu je i prva na svijetu.

Foto: BBS
Foto: BBS

Preko 30 izlagača iz charter servisa i charter kompanija ( koji predstavljaju preko 1.600 charter plovila) odradilo je tijekom dana sastanke sa 30 vlasnika i charter agenata, te je time ovih 60-tak okupljenih charteraša ostvarilo kontakte koji pokrivaju većinu od gotovo 5.000 charter plovila u Hrvatskoj, a što je i najveće charter flota na svijetu. Uz charter agente nazočne na sajmu i u fizičkim konaktima, desetak agenata pojavili su se kao digtalni posjetitelji održavanjem video sastanaka. Uz domaće okupljeni su charteraši iz Velike Britanije, Francuske, Belgije, Poljske, Slovenije, Španjolske, Italije, Austrije, Njemačke i Češke Republike.

Kroz B2B (Business to Busines) plarformu za sastanke dogovoreno je  preko 300 sastanaka između izlagača i posjetitelja, od čega je dio održan danas, a nastavio se i u petak.

Foto: BBS

Sajam prati i Festival izvornosti sa 20-tak proizvođača hrvatskih izvornih proizvoda, kao i svekolika ponuda opreme i svega što prati nautiku.

Sajam nastavlja, a u petak je završni dio programa Dana hrvatske nautike HGK i programa Croatia Charter Expo, a uslijedit će tijekom subote i nedjelje dani namjenjeni posjetiteljima i najširoj publici.

Predviđena je i plovidba akvatorijem na ilirijinom event brodu „Nada“, te u nedjelju i dodjela nagrada učesnicima BBS regate, koja se redovno održava za trajanja sajma.

Foto: BBS

Zamjetno je da je uz domaće izlagače i posjetitelje, otvaranje granica za putovanja u Hrvatsku od strane Slovenije, Njemačke i Austrije značajno uvećalo prisustvo međunarodnih izlagača. ali i publike na sjamu. Među posjetiteljima, već tradicionalno, značajan je broj vlasnika plovila, koji drže brodove na stalnom vezu u Biogradu i akvatoriju Zadra i Šibenika, koji iskoriste ovo lijepo vrijeme za obići ih, i usput uživati u sjamu, kao i nabaviti nešto od potrebne opreme i upoznati se s novitetima u nautici.

Foto: BBS

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.