1 min. čitanja

Indijski veleposlanik posjetio Brodosplit

Indijski veleposlanik posjetio Brodosplit
Foto: Brodosplit

SPLIT – Veleposlanik Republike Indije u Republici Hrvatskoj, Nj.E. g. Raj Kumar Srivastava posjetio je danas Brodograđevnu industriju Split.

Veleposlanika Indije dočekao je predsjednik Uprave Brodosplita Tomislav Debeljak koji ga je upoznao s trenutnim poslovima, projektima i investicijama koje su u tijeku, a koje za cilj imaju pozicioniranje Brodosplita kao jednog od najboljih brodogradilišta u Europi.

Nakon predstavljanja škvera kroz aktualne projekte, obišli su pogone i upoznali se s kapacitetima i proizvodnim mogućnostima tvrtke, a kratko su se zadržali i u razgovoru s indijskim radnicima koji su na privremenom radu u Brodosplitu, trenutno angažirani na izgradnji polarnog kruzera ‘Janssonius’ ugovorenog za nizozemskog naručitelja tvrtku Oceanwide Expedititons.

Foto: Brodosplit

U indijskim brodograđevnim krugovima poznato je ime Brodosplita, jer je tijekom sedamdesetih splitsko brodogradilište za indijske naručitelje isporučilo 8 brodova.

– Brodosplit želimo poduprijeti i vidjeti kao partnera, odnosno kao jedno od brodogradilišta koje sigurno zadovoljava sve potrebne kriterije, rekao je gospodin Raj Kumar Srivastava, najavljujući mogućnosti nove suradnje s Brodosplitom. Jedna od takvih mogućnosti je program obnove indijske flote, a Brodosplit je spreman sudjelovati u tom velikom projektu – naglasio je indijski veleposlanik Raj Kumar Srivastava, tijekom posjeta brodogradilištu u Splitu.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.