2 min. čitanja

U konkurenciji 19 zemalja ETNOLAND u Pakovu Selu osvojio Međunarodnu nagradu za kreativni turizam

U konkurenciji 19 zemalja ETNOLAND u Pakovu Selu osvojio Međunarodnu nagradu za kreativni turizam

PAKOVO SELO/LJUBLJANA – U konkurenciji među 19 zemalja jugoistočne Europe gdje obitava preko 340 milijuna stanovnika, ETNOLAND Dalmati u Pakovu Selu osvojio je međunarodnu nagradu Big SEE Tourism Award 2020 u kategoriji “kreativna priča i identitet kao doživljaj”.

Nagradu je dodijelio Zavod Big iz Slovenije 22.10.2020. i jedini dobitnik u Dalmaciji u kategoriji “kreativna priča i identitet kao doživljaj” je tematski park ETNOLAND Dalmati.

Dodjela nagrade se trebala održati u Ljubljani, Slovenija, ali zbog pandemije izazvane korona virusom, ista je održana virtualno.

Foto: Etnoland

“Ovo nagrada je na ponos svima nama”

Joško Lokas, vlasnik i idejni začetnik ovog projekta nam kazuje:

– Sretni smo što ovu prestižnu nagradu donosimo u Hrvatsku i Dalmatinsku Zagoru, te činjenicom da je naš projekt prepoznat i na međunarodnoj razini. Ni u teškim vremenima ne smijemo prestati pričati o sebi i o dostignućima naših predaka. Svaki suhozid, svaka bunja i svaki susak su dio nas i imaju priču. A mi je pričamo. Ova nagrada je na ponos svima nama.

Foto: Facebook

ETNOLAND Dalmati ima Etnografsku zbirku u Pakovu Selu koja je upisana u registar kulturnih dobara pri Ministarstvu kulture RH. Na interaktivan i moderan način se posjetitelje upoznaje s identitetom i temperamentom Dalmacije, a za potpuni doživljaj posjetitelja se pripremaju tradicionalne delicije. Jedna od glavnih okosnica priče je drniški pršut koji u ovim krajevima ima stoljetnu tradiciju.

Foto: Etnoland

Osim što posjetitelji mogu doživjeti turu s vodičem uživo, priču je moguće i poslušati pomoću audio uređaja. Unutar tematskog parka ETNOLAND se nalazi i Skulptura 3 slavnog hrvatskog kipara Nikole Vudraga. Ponuda tematskog parka ETNOLAND uključuje i sadržaje za djecu, čime se stvara jedinstveni kompleks. Nakon brojnih nacionalnih nagrada, ovaj tematski park ostvario je i međunarodni uspjeh u konkurenciji zemalja koje uključuju među ostalim Italiju, Austriju, Cipar, Tursku, Srbiju, Crnu Goru, Grčku.

Foto: Etnoland

Nagradu dodjeljuje Zavod Big – vodeći zavod za sustavno istraživanje, ocjenjivanje i promociju kreativne snage i poslovnih potencijala jugoistočne Europe, sa sjedištem u Ljubljani, Slovenija. Zavod Big spaja 19 zemalja i preko 340 milijuna stanovnika. Države koje su uključene su: Albanija, Austrija, Bugarska, Bosna i Hercegovina, Cipar, Češka, Grčka, Hrvatska, Italija, Mađarska, Kosovo, Sjeverna Makedonija, Moldavija, Crna Gora, Rumunjska, Slovačka, Slovenija, Srbija i Turska.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.