2 min. čitanja

Grad Dubrovnik za Crveni križ nabavio specijalizirano plovilo za spašavanje na moru

Grad Dubrovnik za Crveni križ nabavio specijalizirano plovilo za spašavanje na moru
Foto: Grad Dubrovnik

DUBROVNIK – Specijalizirano plovilo za traganje i spašavanje na moru RescueRunner, nabavljeno za potrebe Gradskog društva Crvenog križa Dubrovnik donacijom Grada Dubrovnika, predstavljeno je danas najprije u hotelu Lero, dok je demonstracija mogućnosti vozila priređena na plaži Mandrač u Solitudu.

Plovilo proizvođača renomirane švedske tvrtke Safe At Sea vrijedno je 400 tisuća kuna i financirano je iz proračuna Grada Dubrovnika. Dužine 3.6 metara i kapaciteta 375 kilograma, RescueRunner može razviti brzinu do 38 milja. Krasi ga velika otpornost materijala od kojeg je izrađen, stabilnost u najizazovnijim uvjetima na moru te manevarske sposobnosti koje mu omogućuju pristup najzahtjevnijim lokacijama.

Foto: Grad Dubrovnik

Nabavka skutera RescueRunner predstavlja vrijednu akviziciju u započetom procesu osuvremenjivanja žurnih službi i dodatnom podizanju razine spremnosti za intervencije na moru, a ključna je za pilot projekt ustrojavanja službe za spašavanje na moru koju razvija upravo Dubrovački Crveni križ. Grad Dubrovnik svoje je sudjelovanje u ovom projektu potvrdio još na sastanku s predstavnicima Gradskog društva Crvenog križa Dubrovnik održanom u studenom prošle godine.

Foto: Grad Dubrovnik
Foto: Grad Dubrovnik

Današnjem predstavljanju uz predstavnike Grada Dubrovnika i Gradskog društva Crvenog križa Dubrovnik, nazočili su i predstavnici Dubrovačko-neretvanske županije, Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, Dubrovačke vatrogasne postrojbe, Hrvatske gorske službe spašavanja, Civilne zaštite.

Foto: Grad Dubrovnik

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.