1 min. čitanja

Grad Novalja zbog suše odobrava jednokratnu pomoć ovčarima

Grad Novalja zbog suše odobrava jednokratnu pomoć ovčarima
Foto: Stipe Surać / Ilustracija

NOVALJA – Zbog izrazito sušnog razdoblja u periodu od lipnja do rujna 2020. godine, uslijed čega su ovčari bili primorani nabaviti znatne količine sijena za prihranu ovaca odnosno kako bi osigurali dovoljnu količinu hrane za pripust i gravidnost, Grad Novalja odobrava isplatu jednokratne financijske pomoći u iznosu od 25,00 kn po grlu ovce. Naknade će se isplaćivati iz sredstava proračuna za 2020. godinu sa stavke Potpore za poljoprivredu, obrt, malo i srednje poduzetništvo.

Jednokratna financijska pomoć će se isplaćivati isključivo poljoprivrednicima koji su upisani u Upisnik OPG-a, imaju sjedište na području Grada Novalje te na vlastitom poljoprivrednom gospodarstvu drže uzgojno valjane ovce evidentirane u Jedinstvenom registru domaćih životinja a evidentirane su najkasnije do 30. rujna 2020. g.

Svi registrirani ovčari obvezuju se do 30. listopada 2020. godine dostaviti Zahtjeve za dodjelu jednokratne financijske pomoći, dokaz o broju ovaca za koje se traži potpora (podatak iz jedinstvenog registra domaćih životinja), rješenje o upisu u upisnik OPG-a, Obrazac Privole i presliku bankovnog računa na koji će se isplaćivati potpora. Dokumentacija se dostavlja osobno u Pisarnicu Grada Novalje ili poštanskim putem na adresu:

Grad Novalja
Upravni odjel za poslove lokalne uprave i samouprave
Trg Dr. Franje Tuđmana 1, 53291 Novalja, uz naznaku:
„Zahtjev za dodjelu jednokratne financijske pomoći ovčarima 2020. g.“

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.