Foto: Screenshot

MInistar zdravstva Vili Beroš putem Facebooka je poručio da je kao ministar naredio potpunu mobilizaciju cijelog javnozdravstvenog sustava u Hrvatskoj.

“Aktualno stanje s korona virusom tjera nas sve u zdravstvenom sustavu na izvanredni angažman, od liječnika primarne zdravstvene zaštite, hitne pomoći, zavoda za javno zdravstvo do svih bolnica koje skrbe za sve oboljele.

Naredio sam kao ministar zdravstva potpunu mobilizaciju cijelog javnozdravstvenog sustava u Hrvatskoj. Upravo je ovo vrijeme da pokažemo istinsku predanost našem pozivu”, poručio je ministar Beroš.

https://www.facebook.com/vili.beros.sluzbeni.profil/photos/a.109970330760406/166150241809081/?type=3&theater

– Svaki djelatnik u zdravstvu mora situaciju shvatiti ozbiljno i dati maksimalan doprinos. Brojke nam znatno rastu. Moguće je, možemo i moramo pojačati naše kapacitete – rekao je ministar potom za N1 televiziju.

– Može se još više mobilizirati. Stalno govorimo da postoje planovi od proljetos za postepenu mobilizaciju, moguće je i moramo napregnuti kapacitete tako da adekvatno odgovorimo. U KB Dubrava dolaze dodatni respiratori i ljudi. Priprema se Arena, razmišljamo o opskrbi kisikom i same Arene – kaže ministar.

– Zdravstveni sustav ima još dovoljno kapaciteta da odgovori na sve potrebe. Ali tko zna koliko će još sestara biti u samoizolaciji ili zaraženi. Oni koji su već preboljeli koronu su osnov naše borbe u budućnosti. Poslali smo i dopis medicinskim fakultetima, šaljemo i srednjim školama, preko tisuću njegovateljica je na Zavodu, i njih se kontaktira, Ministarstvo potiče same ustanove da razmišljaju o zapošljavanju – kazao je.

– Moj poziv usmjeren je u smislu da svatko od nas mora dati maksimum da savladamo situaciju. Sve i svi – rekao je ministar.

D.G.

Vaš komentar