1 min. čitanja

Pritvoreno 16 huligana zbog napada na policajce u Šibeniku

Pritvoreno 16 huligana zbog napada na policajce u Šibeniku
Foto: Pixabay

ŠIBENIK – U Policijskoj postaji Šibenik dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 16 osoba starosti od 18 do 36 godina, pripadnika navijačke skupine „Bad Blue Boys“, zbog prisile prema službenim osobama i to 43-godišnjaku, 45-godišnjaku i 47-godišnjaku, prema više drugih policijskih službenika kao i oštećenje tuđe stvari na štetu 57-godišnjaka.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako je 25. listopada oko 17 sati, po završetku nogometne utakmice između HNK „Šibenik“ i GNK „Dinamo“ i izlaska navijača sa istočne tribine, osumnjičeni 20-godišnjak, zbog postupanja 45-godišnjeg policijskog službenika koji je htio utvrditi njegov identitet iz razloga jer je sumnjao da je na stadionu koristio pirotehničko sredstvo i time počinio prekršaj iz Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima, tjelesnom snagom je onemogućio policijskog službenika u obavljanju službene radnje.

U trenutku pokušaja da pomognu policijskom službeniku, osumnjičeni 25-godišnjak je u obavljanju službene dužnosti onemogućio 43-godišnjeg policijskog službenika koji je zaradio lakše tjelesne ozljede, a osumnjičeni 34-godišnjak je onemogućio 47-godišnjeg policijskog službenika. Nakon toga, obzirom je prijetila opasnost od narušavanja javnog reda i mira u većem obimu, policijski službenici su postupali prema većoj skupini osoba i, osim navedene trojice, izdvojili još 13 osumnjičenika koji su ih uporabom sile i bacanjem različitih predmeta onemogućavali da obave službene radnje. Prilikom postupanja policije lakše tjelesne ozljede su zadobila dva policijska službenika kao i dvojica osumnjičenika. Prilikom bacanja različitih predmeta oštećeno je i osobno vozilo 57-godišnjaka.

Osumnjičeni su uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.