1 min. čitanja

INCIDENT U LA MANCHEU Britanski komandosi upali na takner i priveli 7 slijepih putnika zbog prijetnji otmicom

INCIDENT U LA MANCHEU Britanski komandosi upali na takner i priveli 7 slijepih putnika zbog prijetnji otmicom
Foto: Screenshot

SOUTHAMPTON – Sedam osumnjičenika privedeno je s tankera koji se nalazio kod otoka Wight u kanalu La Manche, nakon što su britanske specijalne snage upale na brod i preuzele kontrolu. Policija u Velikoj Britaniji ranije je izvijestila da se suočava s incidentom na brodu Nave Andromeda nakon što je otkriveno sedmero slijepih putnika koji su potom počeli prijetiti posadi, javlja specijalizirani portal za navigaciju Vesselfinder.

Posada je slijepe putnike prema protokolu željela zatvoriti. Ilegalci su počeli prijetiti zauzimanjem tankera, nakon čega je kapetan zaustavio plovidbu kraj otoka Wight i poslao poruku o pokušaju protupravnog zauzimanja broda.

Ministarstvo obrane Ujedinjenog Kraljevstva priopćilo je kako su dva viša ministra vlade odobrila vojnu intervenciju nakon zahtjeva policije.

Zbog sigurnosnih je razloga bilo zabranjeno drugim brodovima i zračnim letjelicama prići tankeru bliže od 5 morskih milja.

Prema navodima medija Island Echo, u pomoć posadi tankera poletjela su dva helikoptera britanske obalne straže HMS Richmond i dva broda. U nedjelju oko 19:30 sati, koristeći noćne uvjete, 16 komandosa iskrcalo se na palubu tankera i stavilo ga pod svoj nadzor.

Tanker je plovio iz Nigerije za Veliku Britaniju i nije prevozio naftu. Svih 22 člana posade su na sigurnom i u dobrom su stanju, a brod je sada u luci Southampton. Istražitelji razgovaraju s članovima posade kako bi utvrdili točne okolnosti događaja.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.