BAKAR Uhvaćen dok je u automobil unosio čak 193 kg izlovljenih trpova!

Foto: MUP / Ilustracija

BAKAR – Policija je jučer zatekla 21-godišnjaka na području Bakra dok je unosio u osobno vozilo oko 193 kilograma izlovljenih trpova.

Policijski službenici Postaje pomorske i aerodromske policije Rijeka prekršajno su prijavili 21-godišnjeg hrvatskog državljanina, zbog počinjenja prekršaja iz domene Zakona o morskom ribarstvu.

Riječ je o osobi koju je policija, postupajući po dojavi, zatekla jučer na području Bakra dok je s još jednim hrvatskim državljaninom unosio u osobno vozilo 11 kanti u kojima se nalazilo oko 193 kilograma izlovljenih trpova.  Utvrđeno je da su spomenuti morski krastavci-trpovi nedozvoljeno izlovljeni na području Kraljevice, a po završtku postupanja, posada policijskog plovila trpove je vratila u more.

Zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o morskom ribarstvu, odnosno posjedovanja trpova u vrijeme zabrane prikupljanja trpova, protiv 21-godišnjaka podnesen je optužni prijedlog nadležnom sudu.

Podsjetimo, na crnom tržištu zabranjeni trpovi se prodaju za čak 500 kuna po kilogramu, što znači da bi ilegalnom prodajom, ovaj krivolovac zaradio oko sto tisuća kuna!

I.B.

PROČITAJTE JOŠ:

Trpovi i njihova važnost u ekosustavu

Uhvaćen s 5 kanti punih zaštićenih trpova – Kilogram vrijedi 500 kuna!

Vaš komentar