2 min. čitanja

Kreće adaptacija ribarnice u Veloj Luci

Kreće adaptacija ribarnice u Veloj Luci
Foto: Facebook

VELA LUKA – Tvrtka Komunalne djelatnosti iz Vele Luke obavještava građane da danas započinju radovi na adaptaciji ribarnice u tom gradu te se prodaja ribe i školjaka premješta na prostor tržnice, odnosno gornji dio zgrade. Procijenjeno trajanje radova je 4 mjeseca. Građane pritom mole za razumijevanje kao i za obvezno pridržavanje protuepidemijskih mjera prilikom boravka na prostorima tržnice.

Svrha projekta ”Adaptacija Ribarnice u Veloj Luci” je osigurati infrastrukturne pretpostavke s ciljem jačanja održivost gospodarskih subjekata u ribarstvu i akvakulturi. Provedbom projekta predviđeno je adaptirati građevinu postojeće ribarske tržnice i opremiti je kako bi se oformio prikladan prostor za trgovanje proizvodima ribarstva i akvakulture. Uređenjem prodajnih mjesta planira se ostvariti novi vizualni identitet i prepoznatljivost tržnice čime će se valorizirati prostor iste kao mjesto koje prvenstveno omogućuje razvoj djelatnosti ribarstva i akvakulture, ali neposredno i razvoj drugih djelatnosti (turizma).

Specifičan cilj je adaptirati i opremiti prostor postojeće ribarnice u Veloj Luci, zadržati i unaprijediti postojeću djelatnost tržnica na malo i očuvati jedno radno mjesto u društvu Nositelja projekta. Izvedbom adaptacije i opremanja prostora ribarnice rezultirati će infrastrukturnim i tehničkim uvjetima za realizaciju kratkog lanca prodaje te time osigurati bolje uvjete za održivost i razvoj gospodarskih subjekata ribarstva i akvakulture.

Foto: Facebook

Upravni odbor FLAG-a krajem veljače 2020.g. donio je odluku o odabiru projekta ,,Adaptacije ribarnice u Veloj Luci“ za Mjeru 2.2. diverzifikacija/diferencijacija tržišta (nova i drugačija tržišta, ciljani kupci) nositelja projekta Komunalne djelatnosti d.o.o., Vela Luka za dodjelu potpore u iznosu od: 871.930,00 kn. Sredstva potpore za realizaciju ovog projekta osiguravaju se iz proračuna Europske unije i državnog proračuna Republike Hrvatske, od čega Europska unija sudjeluje s 85%, a Republika Hrvatska s 15%.

Administrativnom obradom o provedenom postupku odabira projekata utvrđeno je da javna potpora iznosi 100% sveukupnih prihvatljivih troškova što iznosi 871.930,00 kn. Ova potpora je sačinjena od doprinosa EU sredstava u visini od 85% što iznosi 741.140,50 kn i sredstva Republike Hrvatske u visini od 15% što iznosi 130.789,50 kn.

Nakon otvaranja pristiglih ponuda 10. rujna je donesena Odluka o odabiru izvođača kojom je kao najpovoljniji ponuditelj odabrana tvrtka Reliance d.o.o. iz Splita s kojom je potpisan ugovor o izvođenju radova. Za uslugu stručnog nadzora građevinskih radova, strojarskih radova i elektroinstalaterskih radova odabrana je tvrtka Tim Bolje d.o.o. iz Vele Luke.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.