1 min. čitanja

Splitska policija pokreće kriminalističko istraživanje zbog nedozvoljenog korištenja pirotehnike

Splitska policija pokreće kriminalističko istraživanje zbog nedozvoljenog korištenja pirotehnike
Foto: Screenshot

SPLIT – Policijska uprava nije zaprimila prijavu javnog okupljanja sukladno Zakonu o javnom okupljanju, ali je Policijska uprava, u sklopu obavljanja redovitih zadaća planirala opservaciju i obilaske na određenim lokacijama s ciljem održavanja povoljnog stanja javnog reda i mira te obavljanja ostalih zadaća sukladno Zakonu o policijskim poslovima i ovlastima – odgovor je splitske policije na događaje tijekom proslave 70. rođendana navijačke skupine Torcida.

– Prema evidenciji sinoć tijekom večeri na području građa Splita bilo je nazočno između dvije do tri tisuća građana, a u odnosu na uočena ponašanja  koja su bila u suprotnosti s Odlukom Stožera civilne zaštite od 25. listopada 2020. godine, Policijska uprava će dostaviti izviješće Stožeru civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije.

Jučer, tijekom obilježavanja, nisu evidentirani događaji s obilježjima nasilja i namjernog uništenja imovine te nije zabilježeno ozljeđivanje osoba, niti fizički sukobi – poručuju iz policije.

– Isto tako na temelju obavijesti i saznanja o počinjenim kaznenim djelima i prekršajima provest će se kriminalističko istraživanje radi utvrđivanja činjenica i eventualnog daljnjeg postupanja – izvijestio nas je Odjel za izvještajnu analitiku i odnose s javnošću PU splitsko-dalmatinske o pitanju nedozvoljenog korištenja pirotehnike iznad naseljenog područja, što je protivno Zakonu o eksplozivnim tvarima te proizvodnji i prometu oružja.

Podsjetimo, tijekom proslave ozlijeđene su tri osobe, od čega jedna teže, došlo je do izbijanja nekoliko požara u kojima su oštećene izolacije na krovovima na četiri zgrade i oštećeno je jedno osobno vozilo. Drugog dana proslave, prema izvješću splitske policije, došlo je do dva oštećenja tuđe stvari uslijed požara izazvanih korištenjem pirotehničkih sredstava.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Tko je odgovoran za masovno okupljanje u Splitu? Božinović: “Ovo od sinoć je jedno upozorenje”
Troje ozlijeđenih, više požara i oštećenja imovine zbog masovnog ilegalnog korištenja pirotehnike u Splitu
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.