1 min. čitanja

Na zadarskim otocima u sklopu projekta “Zaželi”, zaposleno 11 žena

Na zadarskim otocima u sklopu projekta “Zaželi”, zaposleno 11 žena
Foto: Boris Kačan

KALI – U sklopu projekta ”Zaželi u Kalima” je na području Općine Kali zaposleno pet ženskih osoba, dok su na Ižu, Silbi i Dugom otoku u sklopu projekta ”Šjora za otok” zaposlene četiri ženske osobe.

Projekti su prijavljeni u sklopu otvorenog trajnog poziva “Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II”. Općina Kali je projekt ”Zaželi u Kalima” prijavila u suradnji s Agencijom za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA koja pruža tehničku pomoć u pripremi i provedbi projekta, dok je projekt ”Šjora za otok” prijavila lokalna akcijska grupa Mareta, prenosi Pokret otoka.

”Zaželi u Kalima”

Početna konferencija projekta „Zaželi u Kalima” održana je u utorak, 27. listopada, u vijećnici Općine Kali, gdje je općinski načelnik Marko Kolega istaknuo da je projekt dobra prilika za pet nezaposlenih žena ne samo zbog radnog odnosa u trajanju od 12 mjeseci i mjesečne plaće, nego i radi edukacije koja se financira iz projekta, a prethodi radnom odnosu.

”Pohađanjem edukacije, poput tečajeva za geruntodomaćicu, njegovateljicu, slastičarku i sličnih, žene će steći znanje i korisne vještine za tržište rada i dugoročno zaposlenje, naglasio je Marko Kolega za portal Naši Školji.

Za projekt je odobreno ukupno 464.000 kuna.

”Šjora za otok”

– Cilj projekta ”Šjora za otok” je zapošljavanjem gerontodomaćica osigurati pomoć starijim žiteljima otoka zadarskog arhipelaga. 557 000 kuna potrebnih za provođenje projekta osigurano je iz Europskog socijalnog fonda – kazala za HRT radio  Sanja Rukavina iz LAG-a Mareta.

Svaka zaposlena brinut će o minimalno šest korisnika koji će biti odabrani u suradnji sa zadarskim Centrom za socijalnu skrb, navodi Sanja te ističe kako su uspjeli zaposliti četiri žene sa zadarskih otoka: Iža, Silbe i Dugog otoka, dok su na području grada Zadra zaposlene dvije osobe.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.