1 min. čitanja

VIR Završen sav posao pripreme za EU sredstva kompletne kanalizacijske i vodovodne mreže

VIR Završen sav posao pripreme za EU sredstva kompletne kanalizacijske i vodovodne mreže
Foto: Kažimir Škrbić

VIR – Dobivena je sva građevinska dokumentacija i okončan posao pripreme projekta kompletne vodovodne i kanalizacijske mreže na otoku Viru. Projekt je trenutno na kontroli državne tvrtke Hrvatske vode, a nakon završetka tog procesa ide u Bruxelles na odobrenje.

S današnjim dobivanjem posljednje građevinske dozvole općinsko poduzeće Vodovod Vir kompletiralo je svu potrebnu građevinsku dokumentaciju za izgradnju cjelokupne vodovodne i kanalizacijske mreže otoka Vira. To znači kako je s kompletiranjem svih 15 građevinskih dozvola odrađen cijeli posao na pripremi projekta. Posljednja dobivena građevinska dozvola za podmorski ispust zaokružila je projektnu cjelinu od oko 250 kilometara vode i kanalizacije na otoku Viru.

– Ovime smo okončali iznimno složen posao na pripremi projekta, pa krećemo dalje s realizacijom. Sljedeći korak je službeno odobrenje projekta – kaže direktor poduzeća Vodovod Vir Hrvoje Bašić. Projekt izgradnje vodovodne i kanalizacijske mreže otoka Vira investitorsko poduzeće Vodovod Vir još je od ranije poslalo državnoj tvrtki Hrvatske vode, koja vrši kontrolu, jer građevinske dozvole nisu bile uvjet slanja u daljnju proceduru. Paralelno s kontrolom Hrvatske vode projekt šalju u Bruxelles, na koji će po standardnoj proceduri uz kontrolu ići primjedbe ili izneseno mišljenje. Riječ je o uobičajenim formalnostima koje ne mijenjaju planove, ali će do službenog odobrenja projekta i potpisivanja ugovora o sufinanciranju ipak potrajati određeno vrijeme.

– Ne možemo znati koliko će vremena trebati do potpisivanja ugovora o sufinanciranju, jer to više ne ovisi o nama. Mi smo svoj posao odradili i u stalnom smo kontaktu s Hrvatskim vodama, koje aktivno rade na našem projektu. Činjenica da imamo sve građevinske dozvole dodatan su razlog za optimizam – zaključuje direktor Bašić. Cjelokupni projekt izgradnje vodovodne i kanalizacijske mreže na otoku Viru tek je nešto manje ukupne vrijednosti od milijardu kuna.

Kažimir Škrbić

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.