1 min. čitanja

U Opuzenu se uspostavlja Centar za nadzor poplava i prevenciju rizika

U Opuzenu se uspostavlja Centar za nadzor poplava i prevenciju rizika
Foto: DNŽ

DUBROVNIK – Predstavnici Dubrovačko-neretvanske županije i Regionalne agencije DUNEA sudjelovali su na radnom online sastanku projekta ‘STREAM’, punog naziva ‘Strateški razvoj upravljanja poplavama’.

Dubrovačko-neretvanska županija će kroz projekt STREAM u Opuzenu uspostaviti ‘Centar za nadzor poplava i prevenciju rizika’ u svrhu jačanja pripremljenosti, sprječavanja opasnosti i smanjenja štete nakon prirodnih katastrofa. Također, službe za spašavanje će se modernizirati novom opremom za djelovanje i ublažavanje poplavnih katastrofa na području doline Neretve.

Predstavnici vodećeg partnera Javne ustanove agencije za razvoj Zadarske županije Zadra Nova su organizirali online sastanak na kojem su voditelji svih radnih paketa prezentirali što je do sada napravljeno i koje su iduće aktivnosti kroz svaki radni paket kako bi se u konačnici došlo do ostvarenja svih zacrtanih projektnih ciljeva. Zasada nema većih poteškoća s provedbom projektnih aktivnosti i većina aktivnosti se ostvaruje prema planu usprkos novom valu širenja COVID-a 19.

Projekt STREAM ugovoren je u sklopu INTERREG programa prekogranične suradnje Italija-Hrvatska 2014-2020. Ukupan proračun projekta je 9.411.657,83 eura, a proračun Dubrovačko-neretvanske županije iznosi 773.317,02 eura od čega je 85 posto sufinancirano iz Europskog fonda za regionalni razvoj, dok se 15 posto proračuna odnosi na udio vlastitih sredstava.

Za pripremu i provedbu projekta, Regionalna agencija DUNEA pruža savjetodavnu i tehničku pomoć Dubrovačko-neretvanskoj županiji, a sve u sklopu projekta ‘Znanjem do EU fondova’ kroz koji je pripremljen četverogodišnji plan podrške jačanju kapaciteta za pripremu i provedbu EU projekata te strateško planiranje i regionalni razvoj.

I.B.

PROČITAJTE JOŠ:

MILIJUNSKA ŠTETA U OPUZENU – U nasade mandarina puštena zaslanjena voda, Hrvatske vode peru ruke
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.