2 min. čitanja

VIDIO OD KUŠČEVIĆA? Poljak se hvali ulovom nedoraslog igluna kod Pelješca

VIDIO OD KUŠČEVIĆA? Poljak se hvali ulovom nedoraslog igluna kod Pelješca
Foto: Facebook

Niti 2 kg težak iglun plijen je Poljaka koji se na društvenim mrežama pohvalio ulovom zabranjene nedorasle ribe. Piotr Kania napisao je “Današnji ulov. Jedan skoro 2 kg, drugi preko 6,5 kg”, te locirao svoj ulov na poluotok Pelješac, Kućište, kod Orebića.

Čitatelj koji nas je na ovo upozorio kaže.

– Ovo se pod hitno treba istražiti i sankcionirati osobu sa slike! Poslao sam mail Ministarstvu, ali ne vjerujem da će oni ići na teren. Zato šaljem Vama jer smatram da će morat izać na teren kad se ovo objavi.

Dosta je jedan Kuščević, ne tribaju nam jos i poljski Kuščevići! – piše čitatelj.

Počinitelj je u međuvremenu obrisao fotografije, ali smo sačuvali screenshot objave, koja je bila javno dostupna sve dok nismo objavili ovaj članak.

Foto: Screenshot

Podsjetimo, Više od godinu dana trebalo je nadležnim tijelima u Ministarstvu poljoprivrede da nam na direktan upit pošalju dokument ribarskog inspektora o nadzoru nad tadašnjim ministrom uprave Lovrom Kuščevićem zbog sumnje na ilegalan ribolov i protuzakoniti ulov nedoraslih primjeraka igluna, o čemu smo pisali u listopadu 2018. godine. Konačno su i odgovorili i zaključili da unatoč fotografijama u kojima jednako kao i ovaj poljski turist drži dva nedorasla igluna, bivši ministar “nikad nije lovio ni ulovio ribu iglun“. Ipak, za razliku od kontroverznog bivšeg ministra, poljski turist se upravo pohvalio da je istu ribu i ulovio.

Prema Naredbi o zaštiti riba i drugih morskih organizama, ulovljeni iglun smije biti dulji od 120 cm, ali kraći nikako. Radi se o prekršaju za kojeg je u Republici Hrvatskoj zapriječena kazna do 200 tisuća kuna!

Podsjetimo i kako ovo nije prvi put da Poljaci devastiraju hrvatsko podmorje. Prije mjesec dana poljska obitelj vlogera i samozvanog turističkog promotora Mariusz Jacaka, otisnula se gliserom na more iz Biograda u zadarski arhipelag i počupali nekoliko najstrože zaštićenih školjki periski koje odumiru diljem Mediterana, pa i u Jadranu. Iako smo za ovaj slučaj poslali upit zadarskoj policiji, odgovor nam još uvijek nije stigao i ne znamo što se dogodilo ili nije dogodilo Jacaku i ekipi.

Jurica GašparPROČITAJTE JOŠ:

DONOSIMO Evo kako se izvukao Kuščević – Inspekcijski nadzor Ministarstvu naložio da nam preda dokument
VIDEO Poljaci čupaju možda i posljednje primjerke periski kod Biograda – Sve snimili i objavili!
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.