1 min. čitanja

MORE NA PJATU Jela iz mora jako su nam fora – Predavanja za djecu i roditelje vrtića u Poreču

MORE NA PJATU Jela iz mora jako su nam fora – Predavanja za djecu i roditelje vrtića u Poreču
Foto: Pixabay / Grad Poreč

POREČ –  U Porečkom Dječjem vrtiću Paperino počinju edukativne aktivnosti za djecu i njihove roditelje u sklopu projekta ˝More na pjatu – Poticanje povećane potrošnje ribe u Dječjem vrtiću Paperino Poreč˝.

U suradnji s Institutom za poljoprivredu i turizam Poreč djeca će kroz interaktivnu radionicu naučiti prepoznati najčešće vrste riba, školjkaša, glavonožaca i rakova, te koja se sve jela mogu pripremati od njih.

Namjera je kroz projekt upravo roditeljima prenijeti važnost povećanog uvođenja ribe u jelovnike u njihovom vlastitom domu kako bi djeca zatim istu namirnicu lakše prihvatila i konzumirala u predškolskoj ustanovi. Naime, konzumacija ribe nije velika među odabranom populacijom, a interes roditelja sve je manji za pripremom jela na bazi ribe stoga se edukativnim aktivnostima nastoji oživjeti tradicija konzumacije ribljih proizvoda.Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije iz europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo.

Za roditelje će se održati besplatna ZOOM predavanja 4. i 11. studenog 2020. s početkom u 18,00 sati. Zainteresirani se roditelji za sudjelovanje mogu prijaviti na linku ZOOM – Dječji vrtić Paperino ili putem e-mail adrese maja.strazic@porec.hr. Pozivnica za odabrano ZOOM predavanje bit će poslana na e-mail adresu navedenu u prijavi.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.