Šime Strikoman obilježio 20 godina Milenijske fotografije

Foto: Šime Strikoman

VODICE – Prošlo je točno 20 godina od kad je vodički fotograf napravio prvu Milenijsku fotografiju i tako pokrenuo brand na kojem radi i danas. Pri obilježavanju dva desetljeća, 721. fotografiju odlučio je uslikati točno na istom mjestu, na kojem je napravio i prvu, u svojim Vodicama.  

– Htjeli smo obilježiti Dan Milenijske fotografije na istom mjestu, danu i satu kao što smo snimili prvu Milenijsku prije dvadeset godina. Korona nas je spriječila da se razmašemo idejama ali nismo odustali.

Cijelo jutro smo postavljali role papira na kojima se nalaze imena 222 Milenijska grada u kojima smo radili Milenijske. Uz odobrenje grada Vodica i županijskog stožera Civilne zaštite Šibenik pozvali smo dvadesetak prijatelja, s maskama na licu,da svjedoče ovoj obljetnici – kaže Strikoman.

Direktor fotografije u igranim filmovima, televizijskim dramama i serijama, filmski snimatelj u dokumentarnim filmovima, Poletov fotoreporter, osnivač TVVD televizije, ratni snimatelj, umjetnički fotograf, režiser i producent namjenskih filmova i spotova, pokretač Festivala žudija – sve je to Šime Strikoman. Nositelj je brojnih projekata, a važno je naglasiti da je gotovo svaki niknuo upravo u Vodicama. Zbog svog predanog rada kamerom i fotoaparatom koji traje više od 50 godina Šime Strikoman je prije dvije godine dobio nagradu Grada Vodica za životno djelo.

Jurica Gašpar